x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Problema şomajului, în special în rândul tinerilor, cea mai mare provocare

Ponta: Problema şomajului, în special în rândul tinerilor, cea mai mare provocare

08 Oct 2014   •   23:42
Ponta: Problema şomajului, în special în rândul tinerilor, cea mai mare provocare

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că problema şomajului este cea mai mare provocare şi a afirmat că la conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă în Europa, desfăşurată la Milano, a prezentat situaţia României şi legislaţia în domeniu.

''Problema şomajului, în special în rândul tinerilor, este, din punctul de vedere nu doar al meu, ci al tuturor liderilor europeni, cea mai mare provocare pentru Europa. (...) În România (...) e o mare problemă, în alte ţări este uriaşă chiar. (...) Eu am prezentat situaţia României, legislaţia care a fost schimbată de vechiul guvern, după aceea de noi, în aşa fel încât să fie o legislaţie flexibilă; faptul că am redus şi taxarea muncii, dar, bineînţeles, pentru România, cel mai important acum este să poată să susţină financiar programele de integrare a tinerilor, fie că e vorba de cele finanţate din fonduri europene, unde noi avansăm banii din buget, fie că este vorba de cele direct din buget', a detaliat Ponta.

Potrivit prim-ministrului Ponta, în Europa, în acest moment este un grup din ce în ce mai mare de şefi de guvern, nu doar din Italia şi Franţa, din care face şi el parte, care consideră că e foarte bine să existe o disciplină bugetară, 'dar ca orice fel de măsură care încurajează angajarea tinerilor, orice avansuri din fonduri europene, din fonduri bugetare, scoaterea acestor fonduri alocate locurilor de muncă pentru tineri din calculul deficitului, toate astea ne pot ajuta să avem şi rezultate, nu doar proiecte frumoase, care nu se finalizează''.

×