x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Procedura parlamentară pentru numirea unui nou preşedinte al ASF, demarată

Ponta: Procedura parlamentară pentru numirea unui nou preşedinte al ASF, demarată

de Agerpres    |    24 Mar 2014   •   15:59
Ponta: Procedura parlamentară pentru numirea unui nou preşedinte al ASF, demarată

Premierul Victor Ponta a anunţat luni declanşarea procedurilor, la nivelul Parlamentului, pentru numirea unui nou preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, precizând că grupurile parlamentare ale partidelor din arcul guvernamental vor prezenta marţi o propunere comună de candidat.

"Am discutat şi lucruri care ţin de alte instituţii aflate în coordonarea sau subordinea Parlamentului şi am hotărât împreună să declanşăm procedura, în cadrul Parlamentului, pentru numirea unui nou preşedinte la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară. Urmează să am o discuţie în cursul acestei zile cu guvernatorul Mugur Isărescu şi mâine grupurile PSD-UNPR, PC şi UDMR vor veni cu o propunere comună", a declarat premierul la Palatul Parlamentului, după întrevederea avută cu reprezentanţii partidelor de la guvernare.

De asemenea, Victor Ponta a precizat că în timpul discuţiilor şi-a informat colegii cu privire la măsurile guvernamentale pe care le va prezenta în plenul Camerei Deputaţilor începând cu ora 16,00, adăugând că obiectivul principal este asigurarea unei economii competitive.

"I-am informat pe colegii din coaliţia de guvernare asupra măsurilor pe care urmează să le luăm pentru creşterea competitivităţii, a transparenţei în sectorul energiei şi pentru păstrarea preţurilor la energie care să facă în continuare competitivă economia românească. Am discutat despre faptul că astăzi, în Camera Deputaţilor, voi prezenta şi proiectele referitoare la energie, dar şi cele ce ţin de fiscalitate pentru al doilea semestru al anului 2014, implicaţiile bugetare ale acestora şi efortul pe care trebuie să îl facem în ansamblu pentru ca măsurile aflate în programul de guvernare pentru acest an, şi anume scutirea de impozit a profitului reinvestit şi scăderea contribuţiilor de asigurări sociale la angajatori, să fie aplicate", a explicat Ponta.

×
Subiecte în articol: asf Victor Ponta