x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Dacă preşedintele vrea referendum, să facă! Pe mine n-o să reuşească să mă atragă într-un scandal

Ponta: Dacă preşedintele vrea referendum, să facă! Pe mine n-o să reuşească să mă atragă într-un scandal

12 Iun 2013   •   12:42
Ponta: Dacă preşedintele vrea referendum, să facă! Pe mine n-o să reuşească să mă atragă într-un scandal
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că în Comisia pentru revizuirea Constituţiei s-a votat deja în favoarea unui Parlament bicameral şi că USL rămâne ferm în această privinţă.

Întrebat dacă USL rămâne ferm pe poziţie privind tipul de Parlament, Victor Ponta a răspuns: "rămânem fermi, am modificat deja" şi a spus că nu vor exista două referendumuri privind modificarea Constituţiei.

"Şi dacă nu sunt 50% dintre români să vină la vot (n.r. referendum), o să tai din bugetul preşedintelui banii de referendum? Ce vrea domnul preşedinte, treaba lui. Noi avem foarte multe lucruri de făcut, nu de vorbit. Este dreptul domnului preşedinte să facă ce referendumuri doreşte. Guvernul guvernează, nu dă din gură pe la televizor despre ce am vrea şi ce nu am vrea", a spus Ponta, după întâlnirea cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu doreşte să fie organizat un referendum, Ponta a răspuns: "Să îl facă. Facem referendumuri câte vrea domnul preşedinte. Sincer să fiu, cred că avem lucruri mult mai importate de făcut şi oamenii aşteaptă de la noi alte lucruri decât scandaluri, aşa încât pe mine nu o să reuşească domnul preşedinte în niciun fel să mă atragă într-un scandal", a afirmat premierul.

În opinia sa, problema privind referendumul se va tranşa în mod democratic în funcţie de cum votează cetăţenii.

"Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar trebuie să mai şi muncim în ţară. Că scandaluri am avut în ultimi ani, în rest ce vrea domnul preşedinte spune şi domnia sa, este cetăţean al României. Este foarte bine, eu cred că la referendumul pentru Constituţie noi vom îndemna sigur cei care ne susţin să vină să voteze 'Da', domnul preşedinte Băsescu îi va îndemna pe susţinătorii săi să vină să voteze 'Nu' şi vedem, tragem linie şi vedem dacă au fost mai mulţi de 'Da' decât de 'Nu'. Este cel mai democratic", a explicat liderul social-democrat.

El a spus că USL are un program pe termen mediu şi lung şi merge "cu tenacitate, pas cu pas".

"Am câştigat alegeri locale, alegeri generale, guvernăm, modificăm Constituţia, facem regionalizare, o să avem preşedintele USL, avem dezvoltare economică, în rest sigur că în fiecare zi apar alte probleme de zi cu zi, dar din ceea ce ne-am propus pe 5 februarie 2011 nu ne-am abătut de la traseu şi nici nu ne abatem în anii care urmează. Important este că acest traseu să fie unul bun pentru România", a declarat Victor Ponta.

×