x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: România va spijini ferm lupta împotriva terorismului oriunde apare acesta

Ponta: România va spijini ferm lupta împotriva terorismului oriunde apare acesta

de Agerpres    |    26 Sep 2014   •   17:52
Ponta: România va spijini ferm lupta împotriva terorismului oriunde apare acesta

Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite, că România va spijini ferm lupta împotriva terorismului oriunde apare acesta.

"Un motiv de îngrijorare pentru noi toţi este multiplicarea provocărilor politice, de securitate şi strategie în vecinătatea sudică a UE şi în Orientul Mijlociu. Proliferarea mişcărilor islamice radicale şi apariţia unor grupuri noi precum ISIS conduc la ameninţări teroriste. Ele reprezintă un nou tip de terorism care ameninţă sa destabilizeze întreg Orientul Mijlociu şi lumea întreagă. Se extind dincolo de Irak şi Siria şi astfel reprezintă o provocare majoră la adresa ordinii internaţionale şi această chestiune trebuie abordată de toate statele", a afirmat Ponta.

Prim-ministrul român a amintit că în ciuda resurselor financiare limitate, România face eforturi pentru a contribui la procesul de asistenţă a refugiaţilor.

"Aş dori să menţionez activitatea Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara stabilit de Guvernul român, ONU prin Comisariatul pentru Refugiaţi şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Centrul, primul de acest fel din lume, se dovedeşte a fi un mecanism fezabil, oferind siguranţă persoanelor care au nevoie urgentă de protecţie internaţională, aceasta devenind o expresie practică a conceptului de securitate umană... Vom continua să contribuim la eforturile internaţionale cu aceeaşi dedicaţie şi responsabilitate pe care trupele şi experţii noştri civili le-au dovedit în numeroase zone precum: Irak, Afganistan, Kosovo şi locuri din Africa", a adăugat Ponta. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta terorism