x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Scena politică se echilibrează, noi avem majoritate în Parlament şi Guvern, PNL-PDL conduce teritoriul

Ponta: Scena politică se echilibrează, noi avem majoritate în Parlament şi Guvern, PNL-PDL conduce teritoriul

de Agerpres    |    02 Iun 2014   •   17:41
Ponta: Scena politică se echilibrează, noi avem majoritate în Parlament şi Guvern, PNL-PDL conduce teritoriul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că scena politică se echilibrează, PNL-PDL având majoritate în teritoriu iar alianţa USD, la Parlament şi Guvern.

"Asta e, o să fim în opoziţie la nivel local. Până la urmă scena politică se echilibrează, noi avem majoritate în Parlament şi la Guvern, ei conduc tot teritoriul, baronii lor, domnul Filipescu, domnul Petrache o să facă ce vor în teritoriu, să sperăm doar că respectă legea. Nu ştiu ce vor face majorităţile PNL-PDL, sigur că va fi un blocaj, pentru că ei probabil se vor apuca să schimbe toţi oamenii, nu ştiu, ce fac ei în teritoriu", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, după o şedinţă USD la grupul PSD din Senat.

El a afirmat că acum se discută în teritoriu cu cei de la PP-DD.

"Am discutat în cadrul alianţei de guvernare faptul că practic în teritoriu peste tot se schimbă majorităţile şi cam în toate judeţele majoritatea va fi PNL-PDL. Acum, ce să fac, noi suntem cei care am adus atâţia consilieri PNL, că era USL. Acum plătim faptul că am fost corecţi atunci. O să încercăm, pe cât posibil, chiar şi în opoziţie să nu fim singuri şi putem evident şi discutăm în teritoriu cu cei de la PP-DD, pentru că ei mai sunt în consiliile judeţene. Putem să facem şi o alianţă la nivel de Parlament dacă este vorba de proiecte legislative comune", a susţinut premierul.

Victor Ponta a mai arătat că PP-DD nu o să treacă în alianţa Iohannis-Blaga.

"Ei cu siguranţă nu vor să treacă în alianţa pro-Băsescu, alianţa Iohannis-Blaga şi atunci e normal să putem să colaborăm şi la nivel parlamentar şi local. Nu ştiu în câte judeţe, dar ştiu că ei se apucă de schimbat toate majorităţile PNL-PDL şi o să vedem în funcţie de cum se derulează lucrurile în continuare", a mai spus Ponta.

×