x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Social democraţii s-ar putea alia cu popularii, în Parlamentul European

Ponta: Social democraţii s-ar putea alia cu popularii, în Parlamentul European

de Agerpres    |    21 Iun 2014   •   16:34
Ponta: Social democraţii s-ar putea alia cu popularii, în Parlamentul European

Şefii de guvern social-democraţi din UE, prezenţi sâmbătă la reuniunea de la Paris, au luat în discuţie şi posibilitatea creării unei alianţe între popular-europeni şi social-democraţi, o alianţă care susţine Comisia Europeană (CE), a declarat premierul Victor Ponta, prezent la eveniment, pentru postul de televiziune Antena 3.

"Asta am şi discutat şi asta va discuta Francois Hollande în numele nostru cu cancelarul Merkel, o alianţă care susţine Comisia Europeană. Va avea şi Parlamentul European o reprezentare echilibrată, în sensul în care doi ani şi jumătate va fi preşedinte un social-democrat, Martin Schultz, doi ani şi jumătate un preşedinte din partea Partidului Popular European", a susţinut Ponta în interviul acordat Antena 3.

El a adăugat că la întrevedere a fost abordată şi chestiunea portofoliilor.

"S-a discutat despre ce e important pentru noi, pentru social-democraţi să cerem. A fost, dacă putem extinde aşa, de la o discuţie de coaliţie de guvern în România, la o discuţie de coaliţie de guvernare în Europa, care va însemna pentru următorii cinci ani foarte multe lucruri care sunt importante pentru viaţa noastră de zi cu zi", a mai precizat şeful Executivului de la Bucureşti.

Întâlnirea, iniţiată de preşedintele francez François Hollande, are loc la Palatul Elysée şi este consacrată priorităţilor viitoarei Comisii Europene. La reuniune participă şefii guvernelor din Austria, Belgia, Danemarca, Italia, România, Slovacia şi Cehia. Sunt invitaţi, de asemenea, alţi doi lideri social-democraţi: vicecancelarul german Sigmar Gabriel şi fostul presedinte al Parlamentului European, Martin Schulz.

×