x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Popular-crestinii, sub aripa sindicala

Popular-crestinii, sub aripa sindicala

29 Iun 2004   •   00:00

POLITIC

Pe scena sindicala au loc miscari interesante. Dupa ce BNS a anuntat ca se va implica in construirea unui partid politic, Cartel Alfa lanseaza astazi asociatia Uniunea Popular-Crestina. Cele doua organizatii sindicale poarta negocieri in vederea fuziunii.
GABRIELA ANTONIU, CARMEN VINTILA, ANIELA NINE

Blocul National Sindical (BNS) a decis acum doua luni sa se implice in construirea unui partid politic. La baza deciziei sindicalistilor a stat un sondaj de opinie din care reiesea ca salariatii romani sunt nemultumiti de clasa politica actuala, peste 70% dintre repondenti considerand ca nici un partid politic nu le reprezinta interesele. De atunci nu s-a mai anuntat nimic oficial legat de stadiul acestui proiect. In schimb, zvonuri au existat. Cum ca liderii BNS ar fi incercat si chiar reusit sa cumpere Partidul Noua Democratie condus de fostul aperist Marian Enache. Mai mult, la sfarsitul saptamanii trecute, PND ar fi fuzionat cu BNS care s-ar fi transformat in Blocul National Democrat. "E o nebunie. Asta e tot ce pot sa va spun. Deci zvonuri….Veti primi un comunicat de la noi care sa lamureasca aceasta nebuloasa. Asta e tot ce pot sa va spun. E o nebunie", ne-a declarat Dumitru Costin, rugat sa comenteze aceste zvonuri. Cert este ca tot acum doua luni, BNS anunta ca doreste sa fuzioneze cu Cartel Alfa si CNSRL Fratia, pentru a apara interesele tuturor sindicalistilor, si a inceput negocieri in acest sens.

Intre timp, si Cartel Alfa a decis sa-si faca o asociatie care va fi lansata astazi si se va numi Uniunea Popular- Crestina (UPC). Presedintele acestei asociatii este liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, iar presedinte executiv fostul deputat PNL Ioan Cezar Coraci. "Incercam sa fim un partener de dialog, asociatia noastra propune tuturor fortelor crestin-democrate un proiect de unitate. Incercam sa cream aceasta idee a unificarii crestin-democrate. Nu vom deveni niciodata un partid politic, vom fi strict din zona institutiilor neguvernamentale", ne-a declarat directorului executiv al asociatiei, George Huiu. El a mai spus ca nu vor face concurenta cu BNS si ca din aceasta asociatie vor face parte oameni neangajati politic. Numai ca si in acest caz au aparut informatii neoficiale. Cum ca Bogdan Hossu s-ar inscrie in PNTCD. El a negat insa, invocand afinitatea sa fata de ideile care stau la baza miscarii sindicale crestin-democrate, cat si afilierea Cartel Alfa la Confederatia Internationala a Muncii, de orientare crestin-democrata.

REACTIE

"E o nebunie. Asta e tot ce pot sa va spun. Deci zvonuri… Veti primi un comunicat de la noi care sa lamureasca aceasta nebuloasa. Asta e tot ce pot sa va spun. E o nebunie", - Dumitru Costin liderul BNS

EXPLICATIE

"Afinitatea mea fata de ideile care stau la baza miscarii sindicale crestin-democrate este un fapt bine cunoscut. Nu am avut nici un fel de convorbiri cu vreunul din partidele crestin democrate din Romania", - Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa

×
Subiecte în articol: politic cartel alfa