x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Portofoliul agriculturii - Dan Motreanu ii ia fata lui Remes

Portofoliul agriculturii - Dan Motreanu ii ia fata lui Remes

de Monica Iordache Apostol    |    30 Noi 2006   •   00:00

Premierul Calin Popescu Tariceanu a avut marti seara prima discutie cu apropiatii sai din partid pe tema desemnarii unui nou ministru.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a avut marti seara prima discutie cu apropiatii sai din partid pe tema desemnarii unui nou ministru.
Surse liberale spun ca Tariceanu nu agreeaza nici una din variantele vehiculate pana acum: Decebal Traian Remes (foto) si Ludovic Orban. Marti seara s-a pronuntat insa un nou nume: cel al secretarului general al PNL, deputatul Dan Motreanu, acceptat de Tariceanu. Si aceasta varianta are insa avantaje si dezavantaje: desi este specialist in administrarea fondurilor europene, Motreanu este unul dintre apropiatii premierului, ceea ce va alimenta iar nemultumirile in partid legate de promovarea "camarilei" sale. Pe de alta parte, se pare ca Motreanu nu e foarte convins ca vrea sa accepte functia. In acest moment s-au conturat doua curente: unul, care incearca sa il arunce in fata pe Decebal Traian Remes, si al doilea care il sustine pe Motreanu. Si secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Nicolae Lazin, vaneaza postul, dar sansele lui sunt mici pentru ca nu are sustinere politica.

"JOLLY-JOKER." Decebal Traian Remes a declarat insa ca numele sau nu este "nici o propunere, nici o autopropunere" pentru Agricultura. Invitat la Stirea zilei de la Antena 3 si intrebat daca va fi viitorul ministru, Remes a raspuns: "Va pot spune de pe acum ca nu". La sfarsitul saptamanii trecute, el afirmase ca nu vrea sa fie "jolly-jokerul nimanui" si nici "rezerva pentru posturile care se elibereaza". In discutia de marti seara nu s-a ajuns si la o concluzie, o posibilitate fiind deocamdata prelungirea "mandatului" loctiitorului.

×
Subiecte în articol: politic