x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PPUSL: Nicăieri în UE nu s-au luat măsuri atât de violente împotriva libertății religioase

PPUSL: Nicăieri în UE nu s-au luat măsuri atât de violente împotriva libertății religioase

de Ion Alexandru    |    29 Oct 2020   •   09:24
PPUSL: Nicăieri în UE nu s-au luat măsuri atât de violente împotriva libertății religioase

Guvernul Orban încearcă să ne demoleze credința și sufletul, prin interzicerea pelerinajelor și descurajarea credincioșilor de a participa la evenimente religioase, susține Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (PPUSL). Acesta precizează că, dacă oamenii sunt îndemnați să meargă la vot, tot așa ar putea fi stabilite reguli stricte pentru pelerinaje, dar în niciun caz nu interzicerea acestora.

Daniel Ionașcu transmite că avertismentul Bisericii Ortodoxe Române referitor la suferința credincioșilor cărora le este încălcată libertatea religioasă, garantată de Constituție, reprezintă o nouă șansă oferită autorităților de a îndrepta erorile pe care le-au comis în ultima perioadă. „Interzicerea pelerinajelor și descurajarea credincioșilor de a participa la evenimentele religioase sunt mijloacele prin care comuniștii au încercat să îndepărteze poporul român de Dumnezeu. Dacă regimul comunist demola bisericii, Guvernul Orban încearcă să ne demoleze credința și sufletul! Este un abuz incalificabil pe care îl pot realiza doar oameni fără Dumnezeu”, subliniază liderul umanist.

 

Guvernul consideră religia o „activitate opțională”

Ionașcu atrage atenția că „în nicio țară din Europa nu s-a luat măsuri atât de violente împotriva libertății religioase. În democrațiile autentice se înțelege că sentimentul religios și nevoia profundă de a-l căuta pe Dumnezeu trebuie respectate în aceeași măsură în care sunt respectate dreptul la hrană, la sănătate sau educație. Pentru credincios, religia este și hrană, și sănătate, și educație”.

Acesta a adăugat că „doar Guvernul Orban consideră religia o «activitate opțională», de care oamenii se pot lipsi mai ușor decât de o vizită la mall! Doar Guvernul Orban nu înțelege forța și profunzimea sentimentului religios, care nu poate fi încătușat după bunul plac al celor neduși la biserică”.

Liderul umanist are deplină încredere că, pe 6 decembrie 2020, asumând principiul „STOP ABUZURILOR!”, „credincioșii români îi vor oferi lui Ludovic Orban șansa de a înțelege consecințele răului comis împotriva Bisericii”
 

×
Subiecte în articol: PPUSL Daniel Ionașcu