x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predare-primire - Deputatii se pregatesc de finalul mandatului

Predare-primire - Deputatii se pregatesc de finalul mandatului

21 Oct 2004   •   00:00

Biroul Permament al Camerei Deputatilor se pregateste deja de schimbare. In sedinta de ieri a fost aprobat memorandumul cu privire la masurile privind incetarea si inceperea exercitarii mandatului de deputat.

DANA PICIU

Directia pentru organizare a Camerei va avea indatorirea sa intocmeasca listele cu deputatii care nu mai candideaza pana pe data de 15 noiembrie, iar acestia din urma trebuie sa-si predea autoturismele de serviciu, bunurile din dotarea birourilor parlamentare pana pe data de 18 decembrie. Publicatiile imprumutate vor fi inapoiate la biblioteca pana pe 19 noiembrie.

Suma forfetara destinata activitatii deputatilor in circumscriptii va fi acordata pana la incetarea mandatului, iar deputatii care nu mai candideaza pot circula gratuit cu trenul pana la sfarsitul lunii noiembrie. Contractele de inchiriere destinate birourilor parlamentare vor fi reziliate, iar posturile telefonice din incinta lor, desfiintate. In termen de 15 zile de la incetarea mandatului, deputatii au obligatia de a depune la secretarul general o noua declaratie de avere actualizata, iar autorizatiile de acces la informatiile clasificate isi pierd valabilitatea si sunt retrase.

CEI NOI. Deputatii care vor fi alesi din nou isi vor mentine aceleasi autoturisme, dar pana la 25 decembrie ei trebuie sa-si duca autoturismele la Directia pentru transporturi a Camerei pentru constatarea starii tehnice. Deputatii nou-alesi vor beneficia de cazare la hotel incepand cu ziua premergatoare intrunirii noii Camere, iar de suma forfetara vor beneficia incepand cu data la care au fost validati. Noii deputati vor beneficia de serviciile de telefonie mobila incepand cu data de 3 ianuarie 2005.

×
Subiecte în articol: politic deputatii