x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu: Trebuie să uităm de vremurile în care Cotroceniul făcea şi desfăcea

Predoiu: Trebuie să uităm de vremurile în care Cotroceniul făcea şi desfăcea

20 Sep 2014   •   15:59
Predoiu: Trebuie să uităm de vremurile în care Cotroceniul făcea şi desfăcea

În cazul în care Klaus Iohannis va deveni preşedintele României, democrat-liberalii trebuie să uite de vremurile în care direcţia politică era decisă la Palatul Cotroceni şi să-şi asume responsabilitatea deciziilor în noul partid format împreună cu PNL, a afirmat sâmbătă, la Piteşti, prim-vicepreşedintele Alianţei Creştin-Liberale (ACL) Cătălin Predoiu.

"Faptul că domnul Iohannis va fi un preşedinte echidistant înseamnă, implicit, că rămâne să ne organizăm mai departe, pentru a cuceri puterea în 2016, dacă nu şi mai devreme (...). Trebuie să uităm, mai ales cei care venim din PDL, de vremurile în care Cotroceniul făcea şi desfăcea, în care rezolva problemele, în care crea majorităţile. Cu alte cuvinte, stă pe umerii noştri o responsabilitate foarte mare de a pregăti cucerirea puterii, cucerirea guvernării şi după alegerile prezidenţiale", a spus Predoiu, în discursul ţinut la şcoala politică a femeilor din ACL.

El şi-a exprimat totodată convingerea că Iohannis îşi va respecta, ca preşedinte, angajamentul de a acţiona doar în limitele conferite de Constituţie.

"Domnul Iohannis deja, în discursurile sale, a proiectat tipul de preşedinte pe care doreşte să-l contureze odată ce va dobândi mandatul - un preşedinte echidistant, un preşedinte arbitru, un preşedinte care va respecta Constituţia. Şi eu cred că e normal să fie aşa, aşa cere spiritul Constituţiei, şi sunt convins că domnul Klaus Iohannis va face ceea ce spune. (...) Sunt convins că domnul Iohannis va fi un bun preşedinte", a afirmat Cătălin Predoiu.  

×
Subiecte în articol: catalin predoiu