x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prefectul de Harghita a solicitat îndepărtarea drapelului secuiesc de pe instituţiile publice

Prefectul de Harghita a solicitat îndepărtarea drapelului secuiesc de pe instituţiile publice

11 Feb 2013   •   20:21
Prefectul de Harghita a solicitat îndepărtarea drapelului secuiesc de pe instituţiile publice

Prefectul Harghitei a trimis o circulară către primăriile şi şcolile din judeţ, cerând să fie îndepărtat drapelul secuiesc arborat pe instituţiile publice.

 
Jean-Adrian Andrei a declarat că a primit o decizie a Curţii de Apel Târgu Mureş care a anulat o hotărâre a CJ Harghita - prin care drapelul secuiesc a fost adoptat ca steag al judeţului - şi a solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean şi primarilor din judeţ să se conformeze dispoziţiilor "general obligatorii" şi să pună în executare sentinţa.
 
"Având în vedere hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Târgu Mureş, menţionez şi afirm că acest steag secuiesc este ilegal şi trebuie să fie înlăturat de pe sediile administraţiei publice", a spus Jean-Adrian Andrei.
 
Potrivit acestuia, drapelul secuiesc este arborat pe sediile a 40 din cele 67 de primării din judeţ, precum şi pe 62 de şcoli. Întrebat de ce a trimis această circulară abia acum, având în vedere că sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş a fost pronunţată încă din septembrie 2012, prefectul Andrei a răspuns că a primit decizia şi o pune acum în aplicare, refuzând alte comentarii.

×