x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul da raportul la UE

Premierul da raportul la UE

21 Mar 2005   •   00:00

Premierul Calin Popescu Tariceanu se afla incepand de ieri la Bruxelles, cu ocazia reuniunii de primavara a Consiliului European, pentru a prezenta oficialilor europeni masurile adoptate in ultima perioada pentru indeplinirea angajamentelor de aderare a Romaniei la UE, in special in ceea ce priveste combaterea coruptiei, reforma justitiei, afacerile interne si concurenta.

SEMNALE. Tariceanu va discuta despre situatia Romaniei cu liderii unor grupuri politice din Parlamentul European, in contextul semnalelor primite de la europarlamentari privind integrarea europeana a tarii noastre, informeaza un comunicat al Guvernului. Premierul va avea si o intrevedere cu presedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, cu comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, precum si cu comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes.

Acesta este ultimul Consiliu European la care Romania este invitata ca stat-candidat. Dupa semnarea tratatului de aderare, la 25 aprilie 2005, Romania va participa ca observator la lucrarile Consiliului European si la activitatile institutiilor europene, inclusiv ale Parlamentului European.

×
Subiecte în articol: politic european