x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul le-a cerut miniştrilor să stabilească noi ţinte de creştere economică pentru 2014

Premierul le-a cerut miniştrilor să stabilească noi ţinte de creştere economică pentru 2014

de Agerpres    |    16 Ian 2014   •   17:48
Premierul le-a cerut miniştrilor să stabilească noi ţinte de creştere economică pentru 2014

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri miniştrilor să stabilească noi ţinte de creştere economică pentru 2014, susţinând în şedinţa de guvern că datele de până acum arată că 2013 a fost cel mai bun an economic, cel puţin de după 2008.

"Anul acesta, dincolo de alegeri şi referendum, vreau să vă rog pe toţi să stabilim targeturi de creştere economică în continuare, de reducere, sigur, avem cel mai mic deficit, spre bucuria Ministerului Bugetului, de proiecte concrete pe care le faceţi. Ce am făcut, oamenii ştiu, le spunem noi, dar ce vrem să facem e la fel de important", a declarat premierul.

Ponta a afirmat că datele arată că anul trecut a fost cel mai bun economic după 2008.

"Vreau să zic tuturor miniştrilor încă o dată, ca să spuneţi dumneavoastră, că alţii nu o să vă laude, că 2013 se confirmă pe măsură ce se finalizează toate datele ca fiind probabil cel mai bun an economic, în mod sigur, după 2008, cu cel mai mare PIB, cu cea mai mică rată a inflaţiei. Avem o rată a inflaţiei - exportatorii ar spune că e prea mică, dar ce este important este că, în mod sigur, 1,6% inflaţie în 2013 este mult mai puţin decât am reuşit noi să creştem veniturile, în special la pensionari şi la alte categorii. Anul agricol a fost cu siguranţă unul dintre cei mai buni şi, după 20 de ani, nu mai importăm mai multă mâncare decât exportăm", a mai spus premierul.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta crestere economica