x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedinta Partidului Verde Bihor, reţinută de DNA pentru vânzare de locuri în comisiile din secţiile de votare

Preşedinta Partidului Verde Bihor, reţinută de DNA pentru vânzare de locuri în comisiile din secţiile de votare

18 Mai 2014   •   13:45
Preşedinta Partidului Verde Bihor, reţinută de DNA pentru vânzare de locuri în comisiile din secţiile de votare

Procurorii DNA Oradea au dispus reţinerea pentru 24 de ore a Mihaelei Florentina Bodonea, preşedinte al filialei judeţene Bihor a Partidului Verde, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat DNA, din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora:
în perioada aprilie - mai 2014, în contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc în data de 25 mai 2014, inculpata BODONEA MIHAELA FLORENTINA, în calitate de preşedinte al filialei judeţene Bihor, a unui partid politic, folosindu-şi influenţa şi autoritatea conferite de calitatea deţinută în această formaţine, a pretins şi acceptat suma de 11.010 euro, de la un denunţător, reprezentant al unui partid politic, filiala Bihor.
Această sumă de bani a fost solicitată în scopul distribuirii unui număr de 325 de locuri, (reprezentând 50% din numărul total al secţiilor de votare din judeţul Bihor), care i-au revenit partidului din care facea partea inculpata, în urma unor înţelegeri cu formaţiunea căreia i s-au cuvenit locurile în urma tragerii la sorti, de catre Biroul Electoral Judeţean Bihor, pentru membrii partidului din care făcea parte martorul denunţător.
în prealabil, martorul denunţător a purtat mai multe discuţii pe această temă cu reprezentanţii unei alte formaţiuni politice, care i-au comunicat că toate locurile alocate lor în comisiile secţiilor de votare, fuseseră distribuite, în urma unei înţelegeri, partidului din care făcea parte inculpata BODONEA MIHAELA FLORENTINA.
Astfel, în urma negocierilor purtate cu inculpata BODONEA MIHAELA FLORENTINA, s-a stabilit că formaţiunea politică din care făcea parte martorul denunţător va primi un număr de 50 de locuri, în schimbul sumei de 100 lei/loc, în comisiile secţiilor de votare..
Fiind interesaţi de toate cele 651 de locuri la care partidul inculpatei avea dreptul, în comisiile secţiilor de votare, martorul denunţător i-a oferit inculpatei BODONEA MIHAELA suma de 150 de lei/loc, care a şi acceptat oferta, comunicându-i totodată că va face demersuri astfel încât, partidului reprezentat de martor, să-i fie distribuite minim 50% din locuri în comisiile secţiilor de votare, respectiv minim 325 de locuri.
Listele privind compunerea comisiilor fiecărei secţii de votare, urmau a fi depuse la Biroul Electoral Judeţean până în ziua de duminică, 18 mai 2014.
în data de 17 mai 2014, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a primit efectiv, de la martorul denunţător suma de 6.500 Euro, în schimbul a 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor secţii de votare de pe raza judeţului Bihor.
De asemenea, cu aceeaşi ocazie, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a promis că, în perioada imediat următoare, va mai atribui, în schimbul sumei de 150 lei/loc, încă cel puţin 100 de locuri de membri în comisiile de supraveghere a secţiilor de votare, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
în cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI-Direcţia Judeţeană de Informaţii Bihor.
Inculpatei i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

×