x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedinta unei secţii de votare din Zalău, schimbată de BEJ. Femeia spunea oamenilor cu cine să voteze

Preşedinta unei secţii de votare din Zalău, schimbată de BEJ. Femeia spunea oamenilor cu cine să voteze

16 Noi 2014   •   12:52
Preşedinta unei secţii de votare din Zalău, schimbată de BEJ. Femeia spunea oamenilor cu cine să voteze

Preşedintele unei secţii de votare din Zalău a fost înlocuit din funcţie de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj, după ce a avut mai multe postări pe o reţea de socializare în care şi-a exprimat opţiunea politică de vot, îndemnând cetăţenii să-l voteze pe favoritul său şi criticându-l pe contracandidatul acestuia.

"Ieri a fost o sesizare a PSD, organizaţia Sălaj, împotriva preşedintei unei secţii de votare din Zalău, pe motiv că ar fi continuat să facă acte care intră în conţinutul propagandei electorale, ceea ce ar face-o incompatibilă cu calitatea de membru în biroul electoral, darămite cu calitatea de preşedinte al biroului secţiei de votare. Am considerat-o întemeiată, pentru că textul din Legea 370 pentru alegerea preşedintelui României prevede expres că preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare nu pot avea apartenenţă politică. Apoi la alineatul următor al aceluiaşi text de lege obligă pe preşedinţi şi pe locţiitori să fie corecţi şi imparţiali", a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, Patriţiu Dărăban, preşedintele BEJ Sălaj.

El a precizat că preşedinta secţiei de votare a postat pe pagina sa de pe o reţea de socializare opţiunea ei politică, cu cine anume ar vota, alte aspecte prin care exprimă simpatia faţă de un anumit candidat, care ar avea un caracter de îndemn pentru a vota acel candidat. În paralel, cel de-al doilea candidat a fost prezentat în contrast cu candidatul său preferat, într-o manieră de natură să-i diminueze prestanţa şi calităţile pe care trebuie să le aibă un preşedinte de stat.

Şi reprezentanţii ACL Iaşi continuă campania ilegală în ziua votului

Un reprezentant al PNL Iaşi a fost surprins astăzi, în zona secţiilor de votare de la Liceul 'G. Ibrăileanu' din Copou, în timp ce îndemna trecătorii să voteze candidatul ACL. Este vorba de secţiile de votare 32, 33, 34 şi 35, Poliţia fiind sesizată în acest caz pentru încălcarea legislaţiei electorale.

În acelaşi timp, un alt reprezentant al ACL Iaşi continua propaganda electorală pe raza secţiei de votare de la Şcoala 'G. Asachi', unde împărţea formulare de declaraţii pentru a vota pe listele suplimentare. Şi în acest caz, reprezentantul PSD a sesizat Poliţia, pentru încălcarea legii 370/ 2004, republicată în 2014, litera m, moment în care propagandistul ACL s-a făcut nevăzut.

×