x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PRETENDENŢII PSD - Patru pentru Cotroceni

PRETENDENŢII PSD - Patru pentru Cotroceni

de Monica Iordache Apostol    |    17 Oct 2008   •   00:00

Deşi alegerile prezidenţiale sunt abia la anul, pesediştii au deja o listă cu posibilii candidaţi pentru Palatul Cotroceni.



Deşi alegerile prezidenţiale sunt abia la anul, pesediştii au deja o listă cu posibilii candidaţi pentru Palatul Cotroceni.

Adrian Năstase, Cristian Diaconescu, Sorin Oprescu şi Ra­du Mazăre sunt cele patru nume vehiculate pentru a intra în cursă împotriva lui Traian Băsescu, liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, ad­­miţând existenţa acestor va­riante miercuri seara, la e­mi­siunea "Vorbe grele" de la Antena 2. Întrebat astfel dacă Oprescu candidează la Preşedinţie, sus­ţinut de PSD, Hrebenciuc nu a negat: "Să ajungem acolo".

Trecând la Mazăre, social-democratul a recunoscut că primarul Constanţei "are toate cali­tă­ţile" pentru a-l pune la punct pe Băsescu, dar a ară­tat că, după 4 ani de ex­­pe­rienţă cu "prototi­pul" Traian Bă­sescu, nu ştie da­că elec­to­ratul nu-şi va dori anul vii­tor un alt gen de pre­şe­din­te. În a­cest context, Hre­ben­ciuc a invocat "prototi­pul Diaconescu". "Pro­to­ti­pul Mazăre sau pro­totipul lui Cristian Diaconescu.

Ca­re ar fi mai bun pentru Eu­ro­pa, spre exem­plu, şi pentru ce se întâmplă în seara asta la Bruxe­lles?", a arătat pe­se­distul. Cât îi priveşte pe pretendenţi, Adrian Năstase a spus răspicat în mai multe rânduri că el vrea să intre în cursa pen­tru Co­troceni, Diaconescu a admis şi el la un moment acest lu­cru, în timp ce Mazăre a declarat că dacă Băsescu "o ţine tot aşa cu potlo­gă­riile astea" s-ar putea să candideze.

×
Subiecte în articol: politic