x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul Cherecheş îşi trimite mama în Parlament

Primarul Cherecheş îşi trimite mama în Parlament

de Marius Gîrlașiu    |    20 Oct 2016   •   09:24
Primarul Cherecheş îşi trimite mama în Parlament

Viorica Cherecheş, mama primarului suspendat din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ar putea candida pe listele PNL Maramureş la alegerile parlamentare. Cu fiul trimis în judecată pentru luare de mită, mama edilului aflat în arest la domiciliu ar urma să deschidă una dintre listele liberalilor maramureşeni pentru un loc în Senat sau Camera Deputaţilor, scrie presa locală.

În urma unui protocol semnat pe 7 octombrie între filiala judeţeană PNL Maramureş şi Coaliţia pentru Baia Mare (formată din PNŢCD, FDGR, PSRo şi foştii membrii judeţeni ai UNPR), primul loc pe listele liberalilor pentru una dintre cele două Camere va fi atribuit unei persoane susţinute de Coaliţie. Marţi seara, liderii Coaliţiei pentru Baia Mare au desemnat-o pe Viorica Cherecheş, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Dermato-Venerice şi Psihiatrie din Baia Mare, să deschidă una dintre listele PNL din judeţ. Presa locală susţine că ar fi vorba despre primul loc pe listele liberalilor pentru Camera Deputaţilor, poziţie râvnită totuşi şi de Mircea Dolha, preşedintele interimar al PNL Maramureş, aşa că n-ar fi exclus ca mama primarului trimis în judecată pentru luare de mită să candideze, în cele din urmă, la Senat. Mai mult, Viorica Cherecheş ar fi acceptat încântată propunerea şi mai aşteaptă doar OK-ul Alinei Gorghiu, care va veni astăzi sau cel târziu săptămâna viitoare, când liberalii vor definitiva listele pentru parlamentare în Biroul Politic Naţional.

Azi se decid listele finale

Cazul mamei lui Cătălin Cherecheş nu este o excepţie pe listele PNL pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Jurnalul Naţional a scris la începutul lunii şi despre cazul lui Marilen Pîrtea, unul dintre nepoţii lui Vasile Blaga, care ar urma să candideze pe listele PNL Timiş pentru un loc de deputat. Nepotul “buldogului” este rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, aceeaşi universitate la care şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi-a obţinut doctoratul în anul 2011. Tot în Timiş ar candida anul acesta şi Alina Gorghiu, pentru a suplini absenţa lui Vasile Blaga de pe listele PNL din judeţ. Un alt caz de nepotism există şi în interiorul PNL Constanţa, acolo unde fiica deputatului liberal Vasile Horga ar avea asigurat un loc eligibil pe listele pentru Camera Deputaţilor. În schimb,  prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu se va afla pe primul loc pe listele PNL Călăraşi pentru Camera Deputaţilor, decizia fiind luată ieri în Biroul Executiv Judeţean al partidului. Liberalii se vor reuni astăzi în Modrogan pentru a valida listele filialelor judeţene pentru alegerile parlamentare.

 

Alina Gorghiu, preşedinte PNL: PNL îşi va anunţa candidaţii la mitingul din 5 noiembrie. Va fi un eveniment de mobilizare a electoratului liberal, în care programul de guvernare, proiectele principale vor fi aduse la cunoştinţa publicului larg.

 

Primarul Cătălin Cherecheş a candidat la alegerile locale deşi se afla în spatele gratiilor, în arest preventiv. Locuitorii din Baia Mare l-au ales însă cu un procent de peste 70% în ciuda acuzaţiilor de luare de mită, aduse de procurorii DNA.

×
Subiecte în articol: catalin chereches