x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PROGRAME DE GUVERNARE/Premierii virtuali se întrec în invitaţii

PROGRAME DE GUVERNARE/Premierii virtuali se întrec în invitaţii

de Monica Iordache Apostol    |    22 Noi 2008   •   00:00
PROGRAME DE GUVERNARE/Premierii virtuali se întrec în invitaţii

Cei trei pretendenţi la postul de premier, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană şi Theodor Stolojan, se aleargă ca şoarecii şi pisicile, invitându-se unii pe alţii la dezbateri asupra programelor de guvernare.



Nu se prind niciodată pentru că atunci când lansează unul invitaţia, ceilalţi doi au grijă să o refuze. Ieri, premierul Tăriceanu s-a dus singur la Academia de Studii Economice şi şi-a dezbătut cu studenţii propriul program de guvernare, după ce îi chemase la aceeaşi reuniune şi pe Mircea Geoană şi pe Theodor Stolojan. Mircea Geoană i-a răspuns că e plecat la Botoşani şi l-a chemat acolo pe Tăriceanu, iar Stolojan i-a amintit premierului că au deja stabilite câteva confruntări electorale săptămâna viitoare. "Dezbaterea la care m-aţi invitat nu poate avea loc vineri. Întâlnirea a fost deja programată, cu acordul dumneavoastră şi al domnului Geoană, şi va avea loc de patru ori, în zilele de miercuri, joi şi vineri ale săptămânii viitoare", i-a transmis Stolojan. Asta nu l-a împiedicat însă pe premier să pozeze în victimă şi să-i acuze pe ceilalţi doi că au dat bir cu fugiţii. "Cred că ar fi fost foarte util să vedem o confruntare de idei sau de programe, pentru că, altfel, campania electorală o să rămână veşnic acelaşi lucru pe care l-am văzut de 20 de ani încoace. Va fi ca un meci de futball, la care unii doar stau în tribună şi aruncă cu petarde. Aşa seamănă şi campania electorală de la noi", a spus Tăriceanu.
De la Botoşani, Geoană i-a invitat însă pe liderii partidelor politice şi pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, săptămâna viitoare, la o reuniune neelectorală, pentru a concepe un plan anticriză. "Adresez solicitarea Consiliului economic şi social, liderilor partidelor politice, guvernatorului BNR, să ne adunăm săptămâna viitoare pentru o discuţie serioasă în care să concepem un plan serios, cu soluţii neelectorale", a spus Geoană, care a arătat că această reuniune trebuie să semene cu un "Consiliu naţional al înţelepţilor" şi l-a criticat pe Tăriceanu că n-a venit la Botoşani

×
Subiecte în articol: politic