x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protest la ambasada Austriei din Capitală: George Simion se plânge că oamenii sunt percheziţionaţi

Protest la ambasada Austriei din Capitală: George Simion se plânge că oamenii sunt percheziţionaţi

de Alice Petrescu    |    09 Dec 2022   •   16:37
Protest la ambasada Austriei din Capitală: George Simion se plânge că oamenii sunt percheziţionaţi
Sursa foto: Captura Antena 3 CNN

Update: Sute de oameni s-au strans vineri seară în fața Ambasadei Austriei, la un protest organizat în urma votului negativ din Consiliul JAI de joi, 8 decembrie pentru admiterea României la Spațiul Schengen. 

Update: George Simion, președintele AUR, a iscat, un scandal cu jandarmii în fața sediului Ambasadei Austriei la București. Liderul AUR, a reclamat că jandarmii ar fi percheziţionat persoanele prezente la adunarea publică.

Într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei, sunt respinse aceste informaţii.

"Jandarmii prezenţi în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică au făcut un control sumar al bagajelor voluminoase ale participanţilor ca o măsură de siguranţă", precizeza sursa citată.

Update: "Vom transmite un mesaj clar, hotărât, că nu suntem cetăţeni de mâna a doua a Europei, că românii au tot dreptul să beneficieze de apartenenţa la Uniunea Europeană, nu doar să fim folosiţi ca masă de consum, nu doar să vândă alţii produsele în magazinele care aparţin tot lor", a declarat George Simion, vineri, pentru Antena 3 CNN.
 

Protest la Ambasada Austriei. George Simion, contre cu jandarmii

Stire initiala Decizia Austriei de a se opune intrării țării noastre în spațiul Schengen a stârnit un val de revoltă în România.Președintele partidului AUR, George Simion, a anunțat ca va organiza vineri seară, un protest în fața Ambasadei Austriei de la București. La protestul AUR se vor alătura și membri ai partidului Alianța Pentru Patrie, condus de Codrin Ștefănescu.

„La ora 18.00 ne vedem in fata Ambasadei Austriei! La protest! Vom spune clar cum am fost tratati, ce bani castiga anual firmele austriece din Romania, cum suntem exploatati cu cinism si ce “profituri” declara aceste companii in totala bataie de joc!

Rog membrii APP, sustinatorii si romanii curajosi si nervosi in urma acestei situatii, sa ne fie alaturi! E important sa fim uniti, hotarati si sa dam un mesaj clar dreptei europene: nu mai acceptam modul in care va comportati cu noi!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Liderul AUR a dat asigurări că manifestaţia va fi una paşnică şi a îndemnat oamenii să transmită un mesaj care să se audă până la Viena.

"Diseară vom transmite un mesaj clar, hotărât, că nu suntem cetăţeni de mâna a doua a Europei, că românii au tot dreptul să beneficieze de apartenenţa la Uniunea Europeană, nu doar să fim folosiţi ca masă de consum, nu doar să vândă alţii produsele în magazinele care aparţin tot lor.", a declarat George Simion, pentru Antena 3 CNN.

george simion

×
Subiecte în articol: protest austria ambasada