x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD îi cere lui Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale

PSD îi cere lui Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale

09 Mar 2014   •   17:51
PSD îi cere lui Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale

Premierul Victor Ponta este împins de la spate de membrii PSD să candideze la funcţia de preşedinte al României. Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al PSD, spune că foarte mulţi membri ai PSD îi cer lui Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale, pentru că are cele mai mari şanse de a câştiga această funcţie. “În noul context politic este evident că partidul nostru va trebui să aibă candidat la prezidenţiale. Aşa cum arată sondajele, Victor Ponta pare - şi sunt convinsă că este - un candidat care poate câştiga alegerile prezidenţiale chiar din turul I”, a declarat Corina Creţu.

Candidatura lui Ponta este dorită şi de Conservatori. Vicepremierul Daniel Constantin, preşedintele PC, le-a îndemnat pe femeile social-democrate să-l convingă pe liderul PSD, premierul Victor Ponta, să candideze la Preşedinţia României. “Vă doresc să-l convingeţi dumneavoastră pe Victor Ponta să candideze la preşedinţie”, a spus Daniel Constantin, prezent sâmbătă la reuniunea Organizaţiei Femeilor Social-Democrate desfăşurată la Sala Palatului.

Geoană, Oprescu, Tăriceanu sau Ponta?

Deocamdată, Ponta a spus că îşi doreşte să rămână prim-ministru aşa cum s-a angajat în faţa oamenilor la alegerile parlamentare din 2012. În cazul în care USL nu se va reface, la alegerile prezidenţiale ar putea candida cu sprijin din zona politică de centru-stânga Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, sau Călin Popescu-Tăriceanu, iar din partea PSD poate candida Mircea Geoană sau chiar Victor Ponta, a spus premierul. “Lista este foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu-Tăriceanu şi de la noi din partid, atât cât mă uit bine, Mircea Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse. Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de români şi vom stabili lucrul acesta după 25 mai”, a declarat sâmbătă Victor Ponta, la finalul reuniunii OFSD. “Dacă vom ajunge la concluzia că va fi candidat la prezidenţiale din partea de centru-stânga, fie Oprescu, fie eu, sau Geoană, atunci inevitabil un prim-ministru va trebui să reflecte o gândire de centru-dreapta”, a spus Victor Ponta.

×