x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD își modifică statutul: Președintele partidului nu va mai fi automat candidat la Președinție

PSD își modifică statutul: Președintele partidului nu va mai fi automat candidat la Președinție

18 Iul 2022   •   11:20
PSD își modifică statutul: Președintele partidului nu va mai fi automat candidat la Președinție
Sursa foto: Lucian Alecu

PSD pregătește modificarea statutului, astfel încât președintele partidului să nu mai fie automat candidatul la Președinția României, a declarat Marcel Ciolacu. Acesta ar fi de acord ca desemnat să fie chiar și o persoană din afara partidului, dar nu a răspuns dacă Mircea Geoană ar fi o variantă.

Marcel Ciolacu a spus luni că la nivelul PSD nu au început discuțiile despre candidatul la Președinția României, singura discuție avută în partid fiiind că viitorul candidat al PSD va fi ales de fiecare membru.

„Viitorul candidat va fi ales de către fiecare organizație, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar în conferință de alegeri în întreaga țară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcția de președinte al României. (Candidații - n.r.) vor veni din organizații și pot să se înscrie. Am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statutului în acest sens. Părerea mea este că s-a rupt definitiv acea cutumă prin care președintele partidului era automat și candidat. Din punctul meu de vedere aș accepta și oameni din afara partidului ca să fie o competiție cât mai deschisă”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă în sondaje va fi măsurat și Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct NATO, Ciolacu a spus că PSD încă nu a făcut sondaje în ceea ce privește funcția de președinte al României.

De asemenea, Ciolacu a spus că PSD trebuie să intre „într-o normalitate” și să organizeze un congres ordianr, pentru că un astfel de congres nu a mai avut loc din 2011.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: PSD