x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD neagă orice colaborare cu SCL Cambridge Analytica

PSD neagă orice colaborare cu SCL Cambridge Analytica

22 Mar 2018   •   06:47
PSD neagă orice colaborare cu SCL Cambridge Analytica

Partidul Social Democrat neagă orice colaborare cu SCL Cambridge Analytica si precizeaza că nu a lucrat cu această companie de consultanţă, nici nu a solicitat o astfel de colaborare la alegerile generale din 2016.

 

"Referitor la zvonurile vehiculate în presă privind o presupusă colaborare între Partidul Social Democrat şi SCL Cambridge Analytica, precizăm că PSD nu a lucrat cu această companie şi nici nu a solicitat o astfel de colaborare, nici în perioada alegerilor generale din 2016, nici într-o altă perioadă, înainte sau după acest scrutin electoral'', se arată într-un comunicat.

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat o astfel de implicare. Intrebat, la ieşirea de la ÎCCJ, dacă a trimis Cambridge Analytica un consilier politic sau s-a implicat în campania electorală a PSD, Dragnea a raspuns: ''La PSD? Nici vorbă la PSD. Asta ar fi chiar culmea. Eu am înţeles că în altă parte s-a implicat''.

Comisia Federală pentru Comerţ din SUA (FTC) a deschis o investigaţie privind Facebook, care ar putea aduce reţelei de socializare o amendă uriaşă, ca urmare a suspiciunilor că ar fi facilitat utilizarea datelor a 50 de milioane de utilizatori de către o companie implicată în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump, relatează agenţia EFE.

Această investigaţie a fost declanşată după ce, la finele săptămânii trecute, au apărut dezvăluiri conform cărora compania de consultanţă Cambridge Analytica ar fi avut acces, în 2014, la datele companiei conduse de Mark Zuckerberg, ceea ce ar reprezenta o clară violare a condiţiilor de confidenţialitate ale reţelei de socializare. AGERPRES

×