x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. PSD nu va participa la consultările de la Cotroceni. Ciolacu: PSD va intra total în opoziție, vom face o opoziție dură

UPDATE. PSD nu va participa la consultările de la Cotroceni. Ciolacu: PSD va intra total în opoziție, vom face o opoziție dură

22 Dec 2020   •   12:38
UPDATE. PSD nu va participa la consultările de la Cotroceni. Ciolacu: PSD va intra total în opoziție, vom face o opoziție dură

UPDATE. PSD nu participă la consultări, „un circ ieftin condus de președintele Klaus Iohannis”, anunță liderul social-democraților, Marcel Ciolacu: „Vom face o opoziție dură”.

„PSD nu participă la circul ieftin condus de președintele Klaus Iohannis. Am luat decizia ca PSD să nu se prezinte la consultările de la Cotroceni. Gașca pierzătorilor a creat o majoritate de conjunctură, acest nou CDR, care nu are legitimitate în ceea ce privește voturile românilor și opțiunile românilor pentru prim-ministru. PSD va intra total în opoziție, vom face o opoziție dură. Vedem că actualul CDR nu are o soluție nici pentru criza sanitară, nici pentru criza economică”, anunță Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

El spune că social-democrații așteaptă programul de guvernare „cu care noul CDR trebuie să vină în Parlament, precum și bugetul de stat, un buget al austerității”.

„Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în campanie. Mai mult, s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România și să fie un nou guvern al său. Le urăm succes”, adaugă președintele PSD.

Știre inițială. Conform Antena 3, social democraţii au decis să nu se prezinte la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis. Deşi au fost convocaţi primii de preşedinte, conform cutumei, aceştia nu vor merge deoarece cred că aceste consultări vor fi de formă, iar preşedintele îl va nominaliza, oricum, pentru postul de premier pe Florin Cîţu, din partea Alianţei PNL - USR-PLUS - UDMR. 

PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru postul de prim-ministru, însă preşedintele Klaus Iohannis a afirmat cu claritate că nu va nominaliza un candidat PSD la acest post. 

Președintele Klaus Iohannis reia consultările cu partidele politice parlamentare în vederea desemnării premierului, astfel că le-a invitat la Palatul Cotroceni, marți, începând cu ora 15.00.

Consultările au loc după următorul program:

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
• Ora 15:30 – Partidul Național Liberal (PNL);
• Ora 16:00 – Alianța USR-PLUS;
• Ora 16:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
• Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
• Ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu psd consultări cotroceni