x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şedinţă a coaliţiei de guvernare, pe tema alegerile europarlamentare

Şedinţă a coaliţiei de guvernare, pe tema alegerile europarlamentare

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2024   •   12:45
Şedinţă a coaliţiei de guvernare, pe tema alegerile europarlamentare

Liderii PSD şi PNL vor discuta astăzi într-o şedinţă despre o listă comună la alegerile europarlamentare, a declarat premierul Marcel Ciolacu, președintele social-democraţilor.

Şeful Executivului a precizat că şedinţa ar urma să înceapă la ora 16,00.

El nu a dorit să comenteze informaţia privind întâlnirea pe care preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut-o cu omul de afaceri Dan Ostahie, alături de unul dintre consilierii săi, Remus Borza, pe tema unei posibile candidaturi la Primăria Capitalei.

"Dumneavoastră vreţi să comentez eu ce face PNL, preşedintele PNL? Domnul Borza nu a participat niciodată la o şedinţă de coaliţie pentru că avem conducerile partidelor, dânsul nu face parte din conducerea PNL. Nu a existat o solicitare din partea domnului preşedinte Nicolae Ciucă, ca domnul Borza să fie la aceste şedinţe. Eu discut cu colegii mei de coaliţie, cu care facem şedinţele de coaliţie", a afirmat Ciolacu, marţi, după evenimentul AmCham CEO Business Forum, la care a participat.

Acesta a transmis că nu doreşte, în calitatea sa de prim-ministru, să fie pus în situaţia de a răspunde "la fiecare solicitare, a fiecăruia ce-i trece prin cap", întrebat despre o altă posibilă candidatură la Primăria Capitalei, a lui Cristian Popescu Piedone.

"Nu mă transformaţi pe mine, prim-ministru, în om care trebuie să răspund la fiecare ce-i trece prin cap. Eu vă spun foarte clar, nu mă spuneţi să vă răspund la fiecare solicitare, a fiecăruia, ce-i trece prin cap. Deciziile în acest moment se iau de către PSD şi PNL în ceea ce priveşte lista comună de europarlamentare. E normal, ai o majoritate în Parlamentul României pe care o foloseşti pentru a stabili calendarul electoral. Haideţi să intrăm în această logică şi vom vedea", a punctat Marcel Ciolacu. 

×