x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD se află la doi paşi de Opoziţie

PSD se află la doi paşi de Opoziţie

de Diana Lazăr    |    Adrian Ilie    |    11 Noi 2015   •   08:09
PSD se află la doi paşi de Opoziţie
Sursa foto: Adrian Manolache

Liderii PSD reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional vor trebui să se pronunţe, astăzi sau mâine, dacă duc partidul în Opoziţie sau susţin din Parlament Guvernul propus de către Klaus Iohannis

Ieri-seară a avut loc o şedinţă informală a conducerii PSD, ce a decis să convoace în zilele următoare Comitetul Executiv Naţional ce va trebui să hotărască dacă social-democraţii vor sta un an în opoziţie sau vor oferi susţinere parlamentară pentru noul Executiv.

Potrivit unor surse din PSD, prima variantă este cea mai probabilă, ur-mând ca parlamentarii partidului să voteze contra la votul de învestire.

Însă şansele ca noul Guvern să nu obţină învestirea sunt reduse întrucât coaliţia a încercat să existe după ce Liviu Dragnea s-a întâlnit, înaintea consultărilor de luni, cu liderii coaliţiei. Gabriel Oprea l-a informat că UNPR va susţine propunerea pe care o va face Iohannis.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat iniţial favorabil instalării lui Liviu Voinea, pentru ca apoi să se răzgândească şi să prefere un cabinet politic.

Această situaţie a redus considerabil marja de negociere a lui Liviu Dragnea la întâlnirea cu Iohannis. Unii colegi îi impută lui Dragnea ieşirea de la guvernare, însă acesta susţine că este vina lui Victor Ponta că şi-a dat prematur demisia.

Alţii agreează iminenţa Opoziţiei întrucât, debarasat de povara guvernării, partidul ar avea timp să se pre-gătească mai bine pentru alegerile parlamentare din 2016.
 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea psd