x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi PP-DD au semnat protocolul de colaborare

PSD şi PP-DD au semnat protocolul de colaborare

25 Iun 2014   •   12:08
PSD şi PP-DD au semnat protocolul de colaborare

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că PSD a încheiat un acord politic cu PP-DD pentru colaborare la nivel local şi parlamentar.

"Nu s-a cerut şi nu s-a discutat despre prezenţa în cadrul Cabinetului a PP-DD, pentru că asemenea decizie nu poate fi luată de PSD, trebuie discutată cu membrii Coaliţiei. La nivel parlamentar şi local vom colabora, iar proiectele comune pe care le avem, în urma unor consultări, le vom susţine. Nu este un parteneriat foarte rigid, vor fi propuneri pe care PSD le va face şi s-ar putea ca PP-DD să nu fie de acord, la fel vor fi propuneri ale PP-DD cu care PSD nu va fi de acord, dar am inclus în document un set de politici publice cu care suntem de acord ambele partide şi pe care le vom susţine împreună", a precizat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Ponta a precizat că acordul politic încheiat miercuri între PSD şi PP-DD nu prevede nimic legat de candidatura la prezidenţiale, subliniind că nu se pune problema ca cele două partide să aibă un candidat comun.

"Acordul nu prevede nimic legat de candidatura la prezidenţiale. Candidează candidatul PP-DD, candidează cel care va fi desemnat de USD. Nu se pune problema să avem un candidat comun, ar fi destul de dificil, cel puţin în primul tur. În turul al doilea sigur că o să vedem şi o să ne susţinem reciproc. Dacă nu intră candidatul nostru în turul doi, sigur că vom susţine candidatul PP-DD", a conchis premierul.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că votul PP-DD din plenul Parlamentului privind cererea de demitere a preşedintelui Băsescu a determinat încheierea protocolului cu acest partid.

"Votul de astăzi a fost extrem de important pentru semnarea protocolului, practic, votul de astăzi a determinat întâlnirea şi semnarea protocolului, pentru că PP-DD a arătat clar că este consecvent anti-Băsescu", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele PP-DD, Simona Man, s-au întâlnit la Palatul Parlamentului pentru a finaliza protocolul de colaborare între cele două formaţiuni.

×