x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD vrea rocadă Geoană-Corlăţean la Senat

PSD vrea rocadă Geoană-Corlăţean la Senat

07 Noi 2011   •   12:07
PSD vrea rocadă Geoană-Corlăţean la Senat

Membrii Biroului Permanent National al PSD discuta, la aceasta ora, despre posibilitatea de a-i solicita in mod oficial lui Mircea Geoana sa se retraga "benevol" de la presedintia Senatului. PSD il propune ca inlocuitor pe Titus Corlatean, presedintele Comisiei de politica externa a Senatului.

UPDATE 15:31 - Presedintele PSD, Victor Ponta, a refuzat sa anunte decizia BPN al PSD referitoare la Mircea Geoana. "Merg si discut la grup cu colegii senatori. La iesire, va comunic decizia colegilor mei", a raspuns Ponta intrebat fiind despre decizia luata de conducerea PSD in privinta lui Geoana. "Aici (in BPN al PSD - n.r.) a fost un vot, urmeaza un vot si in grupul de la Senat", a fost singura precizare pe care a mai facut-o presedintele PSD.

UPDATE 15:22 - Membrii BPN al PSD au votat decizia prin care sa-i solicite lui Geoana sa renunte la presedintia Senatului. Decizia a fost luata cu doar un vot impotriva.

"Oferta" catre fostul lider al PSD ar include prelurea presedintiei Comisiei de politica externa a Senatului, condusa in prezent de Titus Corlatean, care l-ar putea inlocui in functie pe Mircea Geoana.

Geoana a fost criticat in BPN pentru afirmatiile recente, inclusiv aceea referitoare la o posibila candidatura a PSD la prezidentiale, desi aceasta candidatura urmeaza a fi nominalizata de catre PNL, in persoana lui Crin Antonescu.

In decembrie 2010, Mircea Geoana a fost suspendat din PSD pentru sase luni, fiind invinuit ca ar fi intentionat formarea unei platforme critice in interiorul partidului social democrat.

×