x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Purtătorul de cuvânt al PSD: Dacă PNL va lua un scor mic la europarlamentare, sunt şanse ca USL să se reactiveze

Purtătorul de cuvânt al PSD: Dacă PNL va lua un scor mic la europarlamentare, sunt şanse ca USL să se reactiveze

17 Mar 2014   •   13:07
Purtătorul de cuvânt al PSD: Dacă PNL va lua un scor mic la europarlamentare, sunt şanse ca USL să se reactiveze
Sursa foto: Picasa

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, afirmă că un deziderat al social-democraţilor este acela ca, după alegerile pentru Parlamentul European, liberalii să revină asupra deciziei de a rupe USL, 'reactivând' astfel Uniunea.

Ivan a precizat că alegerile parlamentare reprezintă un 'test' atât pentru alianţa PSD-UNPR-PC, cât şi pentru liberali.

'Cu sau fără Crin Antonescu, aceste alegeri sunt un test şi se vor convinge dacă au luat sau nu decizia bună. Decizia bună, noi credem, că era să rămână în USL. (...) Acum, după ce au rupt USL, liberalii se întâlnesc de unii singuri cu electoratul. Dacă vor lua un scor mic, eu cred că sunt şanse multe ca USL să se reactiveze, fiindcă ea nu este desfiinţată. Nu toţi cei din PNL sunt bucuroşi de decizia luată de DP a PNL şi doresc o refacere a USL. Ne bazăm pe dialogul cu colegii noştri liberali şi, bineînţeles, nu putem să nu sperăm. Ne dorim ca după europarlamentare USL să se reactiveze', a spus Ivan, potrivit Agerpres.

În context, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor s-a referit şi la relaţia PSD-PNL din teritoriu, afirmând că, în majoritatea judeţelor, aceasta este una bună, însă, în cazul judeţului Iaşi, de exemplu, nu se poate ajunge la un consens.

'Tensiunea în teritoriu este reală între cele două blocuri politice. Sunt judeţe unde se înţeleg foarte bine în continuare şi alianţele funcţionează. Cunosc situaţia de la Iaşi şi este imposibilă funcţionarea cu Cristian Adomniţei, care merge des în Modrogan şi se întâlneşte cu domnul Blaga. Singura soluţie era să găsim noi altă majoritate pentru a duce mai departe priorităţile judeţului. (...) Ca şi notă generală, majoritatea judeţelor au funcţională alianţa PSD-PNL', a mai spus Cătălin Ivan.

×