x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Quintus, prins între Antonescu şi Orban

Quintus, prins între Antonescu şi Orban

de Monica Iordache Apostol    |    11 Feb 2010   •   00:00

Fostul preşedinte PNL Mircea Ionescu Quintus a ieşit ieri epuizat de la şedinţa comisiei care redactează proiectul de statut al partidului. A încercat să medieze conflictul dintre Antonescu şi Orban, dar n-a obţinut decât confirmarea că actualul prim-vicepreşedinte va candida la şefia partidului.



Deşi din partea filialelor liberale nu au venit prea multe propuneri de modificare, Quintus a alergat pe la Antonescu şi Orban, pentru a media o formulă în privinţa modalităţii de alegere a conducerii partidului. Între cei doi există o divergenţă în privinţa modalităţii de alegere a conducerii partidului: în timp ce Antonescu cere imperios ca preşedintele să fie ales la pachet cu membrii Biroului Politic, Ludovic Orban vrea alegeri uninominale pentru fiecare funcţie din BP.

"Am încercat să ajung cu ei la o formulă comună. Nu s-au putut înţelege", a declarat Quintus înainte de a părăsi lucrările comisiei de statut. Fostul preşedinte, el însuşi adversar al formulei de alegere "la pachet", l-a adus pe Antonescu în faţa comisiei liberale pentru a-şi susţine solicitarea. "Doreşte să candideze pe bază de moţiune, împreună cu o listă (a echipei de conducere - n.n.), iar Biroul Politic să aibă cel mult 30 de membri", a rezumat Quintus cererile lui Antonescu. În schimb, de la Orban a primit mesajul că va candida la şefia partidului.

"Mi-a spus că dacă se hotărăşte să se vină cu liste, o să depună şi el una", a declarat Quintus. Aproape certă este însă desfiinţarea funcţiei deţinute acum de Orban. "Dacă se votează pe listă, funcţia aceasta nu-şi mai are rostul. Dacă domnul Orban va depune o listă, atunci sigur nu o să-şi pună prim-vicepreşedinte", a dezvăluit Quintus faptul că nici măcar Orban nu mai vede utilitatea funcţiei pe care o deţine acum. Crin Antonescu a declarat luni seară la Realitatea TV, că "este posibil" ca Orban să nu fie în echipa sa, pretextând divergenţele privitoare la modalitatea de vot.

"AM VRUT SĂ-MI DEPUN MANDATUL"
Mircea Ionescu Quintus este şi el nemulţumit de introducerea sistemului de vot pe echipă care limitează dreptul de candidatură la diferitele funcţii de conducere. "Văzând că se merge pe o soluţie potrivnică, am vrut să-mi depun mandatul de la şefia comisiei de statut, dar m-au rugat toţi să rămân ca să nu se creeze impresia că sunt divergenţe în PNL", a mărturisit ieri Quintus. Paradoxal însă, Quintus a declarat că va vota împotriva votului pe listă, dar în favoarea listei lui Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: politic