x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Racolari pe bani si intimidari

Racolari pe bani si intimidari

15 Iun 2004   •   00:00

Liderul PD Caras-Severin, deputatul Sorin Frunzaverde, sustine ca asupra consilierilor Aliantei PD-PNL noi alesi la 6 iunie se fac presiuni de catre reprezentantii la varf ai PSD Caras-Severin, informeaza Rador.

Consilierul PD Ioan Ungur a declarat ca ar fi fost contactat telefonic de actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Nicolae Stefanescu, care i-a propus ca la alegerile viitoare pentru functiile de presedinte si vicepresedinti ai Consiliului Judetean sa voteze in favoarea PSD.

RECOMPENSE. Consilierul PD spune ca Nicolae Stefanescu i-ar fi propus o suma de bani ca sa-i obtina votul. Ioan Ungur a refuzat propunerea, dupa care l-a informat imediat despre cele intamplate pe presedintele PD Caras-Severin, Sorin Frunzaverde. Vicepresedintele Caras-Severin al PNL, Horia Irimia, a spus ca doi dintre consilierii judeteni ai PNL au fost contactati si ei de persoane aflate in fruntea PSD, care le-au sugerat celor doi liberali ca exista posibilitatea de a fi recompensati material in cazul in care vor vota la sefia Consiliului Judetean pentru PSD. Vicepresedintele PRM Caras-Severin, Dumitru Parvulescu, declara si el ca a fost contactat personal de Nicolae Stefanescu in vederea colaborarii cu PSD, aceasta varianta fiind exclusa de PRM.

"SFATURI". Candidatul PNL la functia de primar al Resitei, Liviu Spataru, care l-a devansat pe candidatul PSD, Ioan Simion Purec, a spus la randul sau ca in urma unei vizite pe care a efectuat-o la Primaria Resita a aflat ca reprezentantii PSD incearca o campanie de intimidare a functionarilor publici. Acestia au fost "sfatuiti prieteneste" sa aiba grija unde vor pune stampila la turul doi al alegerilor, fiindca exista toate sansele ca unii dintre ei sa-si piarda locul de munca, in cazul in care PNL va lua Primaria. PSD Caras-Severin nu poate obtine majoritatea in Consiliul Judetean, deoarece are 11 consilieri, PNL si PD au impreuna 16 consilieri, cate opt de fiecare partid, in timp ce PUR si PRM au fiecare cate doi reprezentanti.

REPLICA. Liderul interimar al PSD Caras-Severin, Dan Mihalache, a declarat ca nu stie sa se fi intamplat asa ceva. "Noi nu mergem pe asemenea tip de conduita politica", a sustinut Mihalache. El a spus ca Frunzaverde a acuzat PSD ca incearca sa corupa consilierii PNL si PD, pentru ca nu este foarte simpatizat si se teme de tradarea lor. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic psd