x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Mazăre ramâne în arestul preventiv

Radu Mazăre ramâne în arestul preventiv

29 Apr 2015   •   16:45
Radu Mazăre ramâne în arestul preventiv
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri prelungirea arestării preventive pentru 30 de zile faţă de primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cercetat pentru trei infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de conflict de interese şi abuz în serviciu. 
 
Instanţa a admis propunerea DNA de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu încă 30 de zile în cazul lui Radu Mazăre. Aceeaşi decizie s-a luat şi în cazul omului de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv şi în altă cauză. 
 
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. 
 
În 2 aprilie, instanţa supremă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi, după ce a admis o contestaţie a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotărâse ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate. 
 
Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa. 



agerpres.ro

×