x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Mihail (USR): Marius Budăi trebuie demis cât mai rapid, înainte de a face praf PNRR

Radu Mihail (USR): Marius Budăi trebuie demis cât mai rapid, înainte de a face praf PNRR

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2023   •   20:30
Radu Mihail (USR): Marius Budăi trebuie demis cât mai rapid, înainte de a face praf PNRR
Sursa foto: facebook

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, cere demiterea de urgență a ministrului Muncii, Marius Budăi. „Budăi a demonstrat că este incapabil să facă vreo reformă și nici nu-și dorește să facă asta”

„Senatorul USR îl acuză pe ministrul Muncii că minte cu nerușinare atunci când afirmă că PNRR a fost făcut „fără consultarea sindicatelor și patronatelor”. Nu numai că PNRR a fost elaborat în urma a numeroase consultări publice la are au participat aproape 4.000 de persoane, dar înregistrările de la consultări sunt și astăzi pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene”, potrivit unui comunicat de presă.

„Contraperformanța ministrului de la televizor. Budăi a demonstrat că este incapabil să facă vreo reformă și nici nu-și dorește să facă asta. Să te aștepți că același ministru incompetent și delăsător va reuși să se apuce de muncă și să facă Legea salarizării după ce a făcut praf alte trei reforme este pură inconștiență din partea lui Ciolacu și Ciucă. Budăi trebuie să plece din guvern cât mai rapid, indiferent când sau dacă se face rocada guvernamentală”, afirmă Radu Mihail.

USR l-a chemat pe ministrul Muncii la Ora Guvernului pentru a spune „cum și când va tăia pensiile speciale și când se va apuca de lucru serios la celelalte reforme, jaloane PNRR”.

„Marius Budăi este autorul unui proiect de lege de tăiere a pensiilor speciale, care, în realitate, nu taie nicio pensie specială, fapt confirmat și de raportul Băncii Mondiale. Ministrul PSD care promitea creșterea pensiilor cu 40% înainte de alegeri încearcă să dea vina pe USR și PNRR că nu poate crește pensiile. Adevărul e că pot crește pensiile și mâine, dar PSD și PNL au aruncat cu bani în pensiile speciale, punând în pericol sustenabilitatea sistemului public de pensii”, încheie Mihail.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Radu Mihail Marius Budăi demis