x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Râmnicu Vâlcea - Alegerile, câştigate tot de PD-L

Râmnicu Vâlcea - Alegerile, câştigate tot de PD-L

de Andreea Căprescu    |    26 Apr 2010   •   00:00

La alegerile locale de la Râmnicu Vâlcea, candidatul PD-L, Romeo Rădulescu, a câştigat fotoliul de primar al Râmnicului, cu 55,63% la 44,37%, la o diferenţă de aproximativ 4000 de voturi în faţa contracandidatului său, Remus Grigorescu.

Prezenţa la vot a fost, mai mare decât în primul tur de scrutin, 35,04%, dar tot nu a ajuns la 40%, procent care ar fi dat şanse de câştig candidatului PSD, Remus Grigorescu. Romeo Rădulescu a dedicat victoria fostului primar şi coleg de partid, Mircia Gutău.
De altfel, alegerile în Râmnicu Vâlcea au fost organizate după ce edilul-şef Mircia Gutău,împreună cu fostul viceprimar au fost condamnaţi la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru fapte de corupţie.


SUBPREFECTUL DEMISIONEAZĂ DIN FUNCŢIE

Unul dintre subprefecţii judeţului Vâlcea, Adrian Burlănescu a demisionat în această dimineaţă, la o zi după ce partidul care l-a susţinut în funcţie a câştigat alegerile locale pentru Primăria Râmnicului. Adrian Burlănescu a declarat că decizia sa este pur personală, neavând nici o conotaţie politică. Fostul subprefect şi-a motivat gestul prin dorinţa sa de a reveni în mediul de afaceri, considerând că acesta i se potriveşte mult mai bine decât munca în administraţie. Adrian Burlănescu ocupa o funcţie temporară în cadrul Instituţiei Prefectului, din luna octombrie 2009. Tânărul de doar 31 de ani nu neagă însă că, dacă va reveni pe scena politică, o va face ca membru al PD-L.

×
Subiecte în articol: politic