x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareș Bogdan: Domnul Boloș trebuia să tacă, că avem noi cine să vorbească de la PNL

Rareș Bogdan: Domnul Boloș trebuia să tacă, că avem noi cine să vorbească de la PNL

de Vali Deaconescu    |    17 Ian 2024   •   15:45
Rareș Bogdan: Domnul Boloș trebuia să tacă, că avem noi cine să vorbească de la PNL
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a adus critici dure la adresa modului în care Guvernul a gestionat protestele din ultimele zile și a atacat declarațiile ministrului Finanțelor, Marcel Boloș.

Europarlamentarul PNL a respins acuzațiile conform cărora protestatarii ar fi manipulați politic, subliniind că aceștia reprezintă diverse orientări politice, inclusiv votanți PNL, PSD, USR și AUR. El a afirmat că protestele au fost generate de probleme reale care necesită rezolvare imediată.

"Pe mine m-a durut puţin când am văzut diverse interpretări, că sunt manipulaţi de un anumit partid politic. Fals! Acolo erau şi votanţi PNL, şi votanți PSD, şi votanţi USR, şi votanţi AUR. Nu au fost manipulaţi, ci au fost aduşi de probleme care trebuie rezolvate.

Din păcate, în loc să le rezolvăm în primele 72 de ore, să închidem subiectul, când aveau 4-5 revendicări... unele dintre ele absolut logice şi de care se ştia: faptul că nu au încasat compensarea pe secetă, care trebuia să fie plătită din aprilie-septembrie anul trecut - li s-a dat doar 300 de lei din 1000 de lei la hectar; faptul că s-au amânat plățile pe subvenţiile primite de la UE - nu este prima dată, este o chestiune tehnică mai mult care se poate rezolva; chestiunea legată de asigurări - mai greu de rezolvat, pentru că acolo trebuie să intervină ASF-ul, o instituţie cu salarii uriaşe, care e autoritate de reglementare şi care trebuie să facă bine să iasă din birourile călduroase şi să îi cheme pe domnii proprietari, directori, reprezentanţi ai societăţilor de asigurare şi reasigurare să vadă ce s-a întâmplat de au explodat RCA-urile.

La fel, să vedem ce se întâmplă legat de faptul că intră în ţară 450 de camioane sau 500 şi ies 350, descarcă la Giurgiu, la Portul Constanța sau pe graniţa de vest sau de est, pentru că ne dispar undeva la 80-100 de camioane care nu ies goale. Vând cerealele din ele la negru domnii şoferi ucraineni şi statul român este incapabil să rezolve aceasta chestiune şi a invadării pieţei de cereale de marfă din Ucraina vândută la preţ de dumping.

Nu s-a înţeles exact că nu este vorba de o manipulare a unor partide politice, ci despre probleme reale. Cred că ar trebui să îi ia puţin la întrebări, doar pentru lipsa de informare, Marcel Ciolacu pe domnul Barbu în special, dar şi pe alţi miniştri. Domnul Boloș a procedat foarte corect. A procedat mai puţin corect când a vorbit - trebuia să tacă.

Ministrul Finanţelor nu trebuie să fie vorbitor, ci rezolvator de probleme. Vorbesc eu pentru domnul Boloș şi avem destui care să vorbească. Dânsul să rezolve problemele. A făcut foarte bine că a stat de vorbă cu ei, că le-a spus ce se poate şi ce nu se poate, dar cu cuvintele domnul Boloș le are mai puţin şi, ca să nu fie interpretări, ar trebui să își pună un purtător de cuvânt sau să vină la partid, că avem noi cine să vorbească de la PNL sau de la Guvernul României, nu să vorbească el", a spus Rareș Bogdan la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș Rareș Bogdan