x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareș Bogdan: Pentru PSD, cea mai facilă prezență în turul 2 este cu George Simion

Rareș Bogdan: Pentru PSD, cea mai facilă prezență în turul 2 este cu George Simion

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2024   •   20:45
Rareș Bogdan: Pentru PSD, cea mai facilă prezență în turul 2 este cu George Simion
Sursa foto: Hepta

„Lucrurile sunt evidente: pentru Partidul Social Democrat, cea mai facilă prezență în turul doi, pentru asigurarea unei victorii, este prezența candidatului AUR, a lui George Simion, alături de Ciolacu”, a declarat, miercuri, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Întrebat, miercuri, la Antena 3 CNN, ce părere are despre afirmațiile liderului PNL Iași, Alexandru Muraru, Rareș Bogdan a spus că „lucrurile sunt evidente; pentru Partidul Social Democrat, cea mai facilă prezență în turul doi, pentru asigurarea unei victorii, este prezența candidatului AUR, a domnului George Simion, alături de domnul Ciolacu”.

„Și-atunci logic că noi ne putem întrebări, colegul meu are informații pe care le-a prezentat public, are informații pe care el și le-a asumat, despre faptul că în alegerile din data de 24 noiembrie, PSD ar intenționa să îl sprijine, în cazul în care este nevoie, pe domnul Simion pentru a obține un 2-3 procente în plus”, a mai spus liberalul.

Cât despre posibilitatea ca PNL să îl susțină pe George Simion în turul al doilea, conform unei declarații a lui Gigi Becali, Bogdan a spus, de fapt, Becali ar fi intervenit chiar la Antena 3 CNN, în urma unei convorbiri telefonice pe care ar fi avut-o cu liberalul, și ar fi adăugat că „nu a zis Rareș că PNL, nu interpretați, a zis că oricine, dar nu Ciolacu”, a mai spus Rareș Bogdan.

Președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, a scris marți, pe Facebook, că organizațiile PSD ar vrea să trimită voturi către George Simion în primul tur, astfel încât Nicolae Ciucă să nu intre în turul al doilea.

„PSD a lansat în organizațiile sale, oficial, strategia 'planul Hrebenciuc', adică mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” cu scopul de a repeta situația de la alegerile prezidențiale din 2000 „când candidatul PRM a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Iliescu”, a scris Muraru pe Facebook.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rares bogdan george simion Marcel Ciolacu