x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ratele românilor la bănci s-ar putea înjumătăţi. Ce presupune ordonanţa pregătită de Guvern

Ratele românilor la bănci s-ar putea înjumătăţi. Ce presupune ordonanţa pregătită de Guvern

de Agerpres    |    03 Feb 2014   •   19:51
Ratele românilor la bănci s-ar putea înjumătăţi. Ce presupune ordonanţa pregătită de Guvern

Guvernul va adopta o ordonanţă prin care persoanele care au credite la bănci şi un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, în urma unei înţelegeri cu banca, la înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani.

"Este vorba despre o măsură care va fi adoptată printr-o ordonanţă a Guvernului. Avem în sfârşit acordul partenerilor noştri internaţionali. Este o măsură de sprijin a persoanelor fizice care au credite la bănci. În primul rând, se aplică tuturor creditelor luate de persoanele fizice, fie că e vorba de salariaţi, fie că e vorba de pensionari. Condiţia este ca acestea să aibă un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net - 1.610 lei - şi să nu aibă restanţe mai vechi de 90 de zile la creditele bancare", a spus Ponta.

"Este o măsură care, evident, e opţională, nu e obligatorie pentru persoanele fizice, dar de care poate beneficia oricare din cei 907.000 de debitori, în acest moment, persoane fizice", a anunţat luni premierul Victor Ponta, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional.

Prim-ministrul a adăugat că această reducere la jumătate va opera pentru toate creditele, dar nu va depăşi 500 de lei.

Potrivit premierului, "măsura a fost discutată şi lucrată de mai bine de o lună şi cu Banca Naţională a României".

×