x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reactii - Dihonia lui "Guru"

Reactii - Dihonia lui "Guru"

de Aniela Nine    |    Violeta Fotache    |    06 Ian 2006   •   00:00

Gregorian Bivolaru a reusit din nou sa detina capul de afis al ziarelor romanesti. De data aceasta ca principal motiv de dihonie intre mai-marii autoritatilor romanesti, prinse pe picior gresit de decizia suedezilor de a-i acorda azil politic lui "Guru".
MISA acuza organele judiciare de abuzuri impotriva membrilor miscarii si a liderului Bivolaru. Ministrul Justitiei si organizatia lui de provenienta Apador-CH acuza, la randu-le, cerand capetele vinovatilor. Parlamentarii critica Justitia si se uita salvator la Consiliul Superior al Magistraturii, singurul care mai poate "recupera" ceva din prejudiciul de imagine.

EXCEPTIE. Greselile din acest caz vor fi avute in vedere la intocmirea raportului decisiv de tara privind progresele Romaniei spre aderare, dar, aproape la unison, parlamentarii juristi din majoritatea partidelor considera ca sansele noastre de integrare in UE nu vor fi afectate, apreciind ca Romania nu poate fi judecata dupa "un caz singular". Exceptie face euroobservatorul PNL Nicolae Vlad Popa. Acesta considera ca acest caz ar putea afecta "indirect" si "negativ" procesul de integrare a Romaniei in UE.

JUSTITIA, LA ZID. Deputatul conservator Sergiu Andon l-a numit ieri "dibaci" pe "Guru", pentru ca a fugit intr-o tara "cel mai putin puritana dintre tarile europene", dar a criticat erorile autoritatilor romane in acest caz. "Greselile se regasesc si in inconsecventa doamnei ministru Monica Macovei, care a avut o atitudine ca reprezentant al societatii civile si o atitudine diametral opuse ca ministru", a spus deputatul PC. Ministrul Macovei a spus ieri ca decizia autoritatilor suedeze de a-i acorda azil lui Bivolaru pe motive, "sa zicem, politice", era una previzibila si a amenintat ca vinovatii vor fi trasi la raspundere. Macovei a respins acuzatiile de favorizare a lui Bivolaru de catre Ministerul Justitiei.

×
Subiecte în articol: politic