x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bani pentru 12 maternităţi, dar şi pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Poşta Română, prevăzuţi la rectificare

Bani pentru 12 maternităţi, dar şi pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Poşta Română, prevăzuţi la rectificare

30 Iul 2013   •   17:25
Bani pentru 12 maternităţi, dar şi pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Poşta Română, prevăzuţi la rectificare

Sumele necesare pentru finalizarea în acest an a 12 maternităţi, continuarea lucrărilor la şcolile care au contractat împrumuturi de la Banca Mondială, pentru finalizarea contractului de securizare a frontierelor şi avansul pentru avioanele multirol, precum şi pentru persoanele care urmează să fie disponibilizate de la Poşta Română vor fi prevăzute la rectificarea bugetară pe care Guvernul o va efectua marţi, a anunţat premierul Victor Ponta, informează agerpres.ro.

"Avem bani alocaţi pentru Ministerul Sănătăţii, am acoperit neîncasările de la taxa de clawback şi sunt peste 500 de milioane... prin Ministerul Sănătăţii, la Casa Naţională, se duc pentru medicamente. De asemenea, banii necesari pentru finalizarea lucrărilor la cât mai multe dintre maternităţi (...), 12 în acest an şi opt pe care le terminăm la anul", a precizat premierul, la începutul şedinţei de guvern.

El a menţionat că în urmă cu două săptămâni au fost alocate 79 de milioane de lei pentru microbuze necesare şcolilor. În urma rectificării, 40 de milioane de lei vor fi prevăzute pentru continuarea lucrărilor la şcolile care au contractat împrumuturi de la Banca Mondială.

"Sper unele dintre ele să se termine chiar pe 15 septembrie, celelalte - până la sfârşitul anului", a spus primul-ministru.

El a mai arătat că vor fi alocate sume pentru funcţionarea Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor, dar şi pentru implementarea noilor Coduri.

"Eu cred că, pe zona noastră de MCV, chiar ne-am îndeplinit toate aşteptările şi toate responsabilităţile şi mai departe, în mod sigur, nu mai depinde de noi. La interne, ştiu că nu ajung, domnule ministru, 70 de milioane, dar sunt bune şi alea deocamdată", a susţinut Victor Ponta.

De asemenea, 38 de milioane de lei din profitul Loteriei vor reveni finalizării sălilor de sport şi lucrărilor ANL. Vor fi alocate sume şi pentru Teatrul Naţional şi Opera Română.

"Începem să acoperim lucrurile contractate din urmă şi blestemul nostru, tot plătim lucruri vechi. Avem banii pentru închis PNDI, pentru închis Bechtel, pentru finalizarea contractului de securizare a frontierelor şi pentru avansul pentru avioanele multirol", a afirmat Ponta.

Potrivit premierului, vor fi prevăzute şi sume pentru persoanele care urmează să fie disponibilizate de la Poşta Română.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că Guvernul a ajuns la un acord cu partenerii internaţionali privind rectificarea bugetară, precizare făcută după ce premierul a avut o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, la care a participat şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. 

×