x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reducerea bugetelor - Ragaz pentru parlamentari

Reducerea bugetelor - Ragaz pentru parlamentari

de Carmen Vintila    |    Aniela Nine    |    13 Oct 2005   •   00:00
Reducerea bugetelor - Ragaz pentru parlamentari

Bugetul Camerei Deputatilor mai asteapta. Membrii Biroului Permanent au amanat pentru saptamana viitoare stabilirea unui buget care sa fie pe placul premierului Calin Popescu Tariceanu.
Potrivit presedintelui Camerei, Adrian Nastase, se va astepta in acest sens si decizia liderilor Coalitiei. "Din punctul de vedere al Biroului Permanent, am receptionat acest strigat de durere din partea premierului in legatura cu nevoia unui buget de austeritate si fara indoiala ca vom tine seama de acest apel", a declarat Nastase. El i-a acuzat insa pe colegii sai din Coalitie de "un limbaj dublu", pentru ca au aprobat in Biroul Permanent un buget de peste 3.000 de miliarde de lei noi, iar apoi acestia au solicitat diminuarea bugetului prin "discursuri populiste". Nastase a mai spus ca, in functie de "plafonul care va fi stabilit ca mandat pentru parlamentarii din Coalitie", se va discuta modul in care vor fi impartiti banii din buget. "N-are rost sa facem foarte multe discutii despre cine e rau si cine este bun", a mai spus el. "Bugetul, in mod evident, reprezinta o decizie politica din partea majoritatii", a subliniat Nastase, care a precizat ca trebuie insa sa se priveasca intr-un mod echilibrat bugetul Parlamentului fata de bugetele ministerelor, Presedintiei.

SITUATIE SPECIALA. La randul sau, presedintele Senatului, Nicoale Vacaroiu (foto), a afirmat ieri ca a discutat in cursul zilei de marti cu premierul Tariceanu pe tema bugetului acestui for legislativ. Potrivit lui Vacaroiu, premierul Tariceanu ar fi acceptat ca situatia Senatului este una mai speciala si ca a promis ca va trimite o echipa de specialisti ai Ministerului de Finante, care sa analizeze problema. Apreciind nivelul investitiilor la Senat, estimate la 19 miliarde de lei, Vacaroiu a incheiat optimist: "Cred ca bugetul va ramane la fel".

×
Subiecte în articol: politic