x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Referendum - Toţi liberalii mobilizaţi impotriva lui Băsescu

Referendum - Toţi liberalii mobilizaţi impotriva lui Băsescu

de Monica Iordache Apostol    |    26 Apr 2007   •   00:00

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat aseară că PNL a decis să se implice activ in campania pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu pentru că partidul său trebuie să fie consecvent cu decizia pe care a luat-o in Parlament de a decide in favoarea suspendării. Tăriceanu a invocat trei argumente pentru care Traian Băsescu ar trebui demis.

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat aseară că PNL a decis să se implice activ in campania pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu pentru că partidul său trebuie să fie consecvent cu decizia pe care a luat-o in Parlament de a decidein favoarea suspendării. Tăriceanu a invocat trei argumente pentru care Traian Băsescu ar trebui demis.

In primul rand s-a referit la "modul in care preşedintele s-a schimbat de ceea ce părea să fie in 2004", devenind un şef de stat care dezbină, nu uneşte. In al doilea rand, Tăriceanu a spus că Băsescu a incălcat Constituţia şi a spus că deja Curtea Constituţională a sancţionat acest lucru. Premierul a ignorat faptul că avizul Curţii Constituţionale, deşi consultativ, a fost negativ la propunerea de suspendare tocmai pentru că incălcările Consituţiei nu au fost grave.

Ultimul pe lista argumentelor lui Tăriceanu a fost legat de acuzaţiile de corupţie la adresa lui Traian Băsescu " care nu pot fi trecute cu vederea". Tăriceanu a mai anunţat că şi-a mobilizat toţI oamenii din partid, inclusiv miniştrii pentru referendum, iar director de campanie va fi ministrul Transporturilor Ludovic Orban, secondat de secretarul general al PNL, Dan Motreanu.

×
Subiecte în articol: politic