x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ridzi apărată cu vorbe”

Ridzi apărată cu vorbe”

de Monica Iordache Apostol    |    23 Iun 2009   •   00:00

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, riscă suspendarea din funcţie dacă împotriva ei se va decide începerea urmăririi penale.



Printr-un comunicat, Administraţia Prezidenţială  a anunţat că "în momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului,

Preşedintele va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru". "Preşedintele României, Traian Băsescu, rămâne consecvent principiului constituţional că nimeni nu este mai presus de lege", se argumentează în acelaşi comunicat. În vizor nu este însă numai ministrul Tineretului, ci şi cel al Mediului, Nicolae Nemirschi, căruia Agenţia Naţională de Integritate i-a găsit neconcordanţe în declaraţia de avere.

Anterior anunţului făcut de preşedinte, premierul Emil Boc a declarat şi el că nici un demnitar PD-L "nu se va ascunde în spatele colegilor" atunci când va trebui să dea explicaţii în legătură cu faptele de care este acuzat. "Nimeni nu e mai presus de lege. Fiecare ministru PD-L se va prezenta în faţa oricărei autorităţi a statului pentru a da explicaţiile necesare", a răspuns Boc la o întrebare legată de înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă privind atribuirea de către Ministerul Tineretului a contractelor pentru organizarea Zilei Tineretului. Întrebat dacă PD-L va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a ministrului, dacă va fi cazul, Boc a răspuns doar că parlamentarii PD-L vor vota "în concordanţă cu autorităţile statului", dar alţi lideri PD-L precum Vasile Blaga şi Cezar Preda au declarat categoric că votul va fi favorabil.

DACĂ, DACĂ....

"Dacă se va ajunge la un vot în plen, deşi eu cred că nu se va ajunge, noi vom vota în favoarea ridicării imunităţii parlamentare", a declarat Blaga. Premierul Emil Boc şI ministrul Vasile Blaga au susţinut însă că au convingerea că Monica Iacob Ridzi este nevinovată. "Eu am convingerea că Monica este absolut nevinovată. Justiţia să-şi facă datoria. Niciunul dintre colegii mei nu este privilegiat şi nu a fost privilegiat de către partid. şi avem în faţă toate experienţele, cu colegi care au fost chemaţi în faţa instanţelor statului, şi absolut toţi au mers şi şi-au probat nevinovăţia. Aşa face şi Monica",  a declarat Vasile Blaga. Şi ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat cu jumătate de gură că se va vota în favoarea ridicării imunităţii parlamentare a colegei ei de partid, deşi este convinsă că nu se va ajunge până acolo. "Una peste alta, este important să se reţină că PDL îşi susţine oamenii, miniştrii, dar, în acelaşi timp doreşte ca totul să se facă transparent, ca atunci când există suspiciuni legate de activitatea cuiva, să se facă toate cercetările legale şi procedurale corecte, ca suspiciunile să dispară", a declarat Udrea, insistând că PD-L a decis "să o susţină pe Monica Iacob Ridzi". 

×
Subiecte în articol: politic