x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rusanu, parat ca a injurat

Rusanu, parat ca a injurat

de Aniela Nine    |    01 Dec 2005   •   00:00
Rusanu, parat ca a injurat

Gheorghe Funar a cerut ieri sanctionarea lui Dan Radu Rusanu ca la dezbaterea bugetului pe 2006, in calitate de presedinte de sedinta, a injurat de mama amendamentele opozitiei.

Sedinta Parlamentului in care s-a reusit adoptarea bugetului de stat pe 2006 in timp-record promite sa se lase cu sanctiuni. Cel vizat: Dan Radu Rusanu, care a rostit injurii de la tribuna Parlamentului.

Senatorul PRM Gheorghe Funar l-a parat ieri conducerii celor doua Camere ale Parlamentului pe presedintele de sedinta, liberalul Dan Radu Rusanu, ca, pe langa "modul abuziv si neregulamentar" in care a condus marti dezbaterile la buget, "a reusit performanta" de a injura de mama de la tribuna, facand referire la amendamentele Opozitiei. Senatorul PRM a catalogat, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, drept "incalificabil" comportamentul deputatului liberal. "Asteptam sa se decida sanctiunile ce trebuie aplicate domnului vicepresedinte Rusanu, care si-a permis aseara, de la tribuna Parlamentului, sa traga niste injuraturi ca un birjar." "Daca ar avea bun-simt si cei 7 ani de acasa, ar trebui sa se autosuspende din conducerea Parlamentului pana la finalul mandatului", a adaugat Funar.

NEVINOVAT? "Respectiva fraza nu cred ca imi apartine, nu imi sta in comportament sa folosesc asemenea expresii, mai ales fata de niste amendamente neprofesioniste", s-a "scuturat" de acuzatie ieri dimineata impricinatul, adaugand ca, probabil, e vorba doar despre o "perceptie gresita" a lui Funar. Numai ca senatorul Funar sustine ca exista si dovada exprimarii "de birjar" a lui Rusanu, stenograma sedintei consemnand respectivul moment. "Este si mai trist daca nu recunoaste ca a injurat, trebuie internat la balamuc daca nu mai stie ce a spus", a plusat Funar. O decizie privind eventuala sanctionare a deputatului liberal Dan Radu Rusanu va fi luata in sedinta de marti a Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, dupa cum a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.

CREDIBILITATE AFECTATA
Pe de alta parte, Adrian Nastase a spus ieri ca modul in care a fost adoptat proiectul bugetului de stat pentru 2006 se repercuteaza asupra credibilitatii Parlamentului, precum si asupra ideii de parlamentarism in Romania. "Nu cred ca o astfel de formula ajuta in ceea ce priveste parlamentarismul din Romania si credibilitatea Parlamentului", a precizat Nastase. El considera ca ar fi fost mai utila o dezbatere asupra proiectului de buget care sa acopere si saptamana viitoare. Nastase a mai spus ca, de fiecare data cand va aparea o problema in legatura cu bugetul, anul viitor se va spune ca este bugetul coalitiei, nu al Parlamentului. Adrian Nastase a precizat totodata ca proiectul de buget pentru 2006 reprezinta, din cauza faptului ca nu a fost dezbatut in Parlament, "aproape o ordonanta de urgenta a Guvernului".

×
Subiecte în articol: politic parlamentului rusanu