x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-au facut mincinosi - Basescu si Tariceanu la TVR

S-au facut mincinosi - Basescu si Tariceanu la TVR

de Gabriela Antoniu    |    Florina Zainescu    |    21 Feb 2007   •   00:00

Presedintele Basescu, prin telefon, si premierul Tariceanu, invitat in studiou, s-au atacat aseara in premiera, in direct la TVR in cadrul emisiunii "Intre bine si rau".

  • Descarcati transcriptul emisiunii "Intre bine si rau -20 feb 2007"prin amabilitatea Monitoring Media
    Video>

    Prin amabilitatea Antena3

  • Descarcati transcriptul emisiunii "Intre bine si rau -20 feb 2007"
    prin amabilitatea Monitoring Media (doc185 KB)
  • Presedintele Basescu, prin telefon, si premierul Tariceanu, invitat in studiou, s-au atacat aseara in premiera, in direct la TVR in cadrul emisiunii "Intre bine si rau". Rezolutia ALRO pe care Tariceanu a catalogat-o drept un "biletel" l-a determinat pe seful statului sa intervina prin telefon. "Primul-ministru confunda biletelele si discutiile cu Patriciu cu rezolutia mea pe un document ALRO. Domnule prim-ministru, scuzati-ma ca va spun si nu vreau sa fac un lucru urat public, dar am rugamintea sa nu mai mintiti. ALRO a venit la mine pentru ca trebuia sa se prezinte la Ministerul Economiei cu o valiza cu bani pentru a primi inca 25% energie, pentru a nu opri productia", a spus Basescu. Disputa a continuat, culminand cu remarca lui Tariceanu ca "si presedintele cere indicatii cu privire la solicitarea ALRO". "O clipa, pentru ca aveti o fata de european si un european sadea cu papion are disciplina dialogului", a atacat Basescu. "Dle presedinte, am o rugaminte. Daca vreti sa discutam civilizat, sunt de acord, dar daca vreti sa faceti afirmati jignitoare la adresa mea va spun ca nu sunt de acord sa purtam nici un fel de dialog", a parat premierul. "Deci, nu discut cu dvs. Discut cu realizatorii emisiunii, eventual cu telespectatorii", a incheiat Basescu disputa.

    Nu inainte de a-l invita vineri pe Tariceanu sa reia, pe documente, o discutie cu el de acum doua saptamani despre cum sunt santajati marii consumatori de energie. "Cred ca domnia sa minte. Daca presedintele stia ca la Ministerul Economiei anumiti operatori economici vin cu gentile de bani pentru prelungirea contractelor, atunci trebuia sa ia decizia care se impunea. Sa informeze organele competente (...) sa organizeze un flagrant si sa terminam cu aceasta poveste", a spus Tariceanu dupa interventia lui Basescu.
  • ×
    Subiecte în articol: politic