x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sârbu:Este necesar ca Băsescu să demisioneze. A recunoscut că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei în cazul Băsescu-Bercea

Sârbu:Este necesar ca Băsescu să demisioneze. A recunoscut că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei în cazul Băsescu-Bercea

de Agerpres    |    19 Iun 2014   •   22:35
Sârbu:Este necesar ca Băsescu să demisioneze. A recunoscut că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei în cazul Băsescu-Bercea

Liderul Grupului Parlamentar PSD din Senat Ilie Sârbu consideră necesar ca preşedintele Traian Băsescu să-şi prezinte demisia ''şi să-şi ceară, în acelaşi timp, scuze românilor pe care a încercat să-i păcălească vreme de un deceniu că el reprezintă garanţia statului de drept''.

Într-un comunicat, social-democratul spune că preşedintele ''a recunoscut, astăzi, că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei'', în dosarul Băsescu-Bercea.

''Traian Băsescu a ajuns într-o situaţie greu de imaginat până astăzi. Conexiunile dintre fratele său, Mircea Băsescu şi interlopul Bercea Mondial au depăşit sfera unor cumetrii sau combinaţii pe ritmuri de manele. Astăzi, în România, fratele şefului statului este acuzat direct şi anchetat de DNA, în calitate de suspect, sub acuzaţia că ar fi luat mită în schimbul unor presupuse intervenţii în justiţie pentru favorizarea infractorului. Situaţia este de o gravitate fără precedent şi afectează imaginea României în plan extern. Dar, dincolo de chestiunile de imagine, rămân o serie de întrebări la care preşedintele încă în exerciţiu Traian Băsescu refuză să răspundă. Degeaba se ascunde după termenul 'anturaj', pentru că nimeni nu îl poate crede că, informat aşa cum a pretins mereu că este, nu ştia ce combinaţii infracţionale pune la cale fratele său, acelaşi frate despre care Traian Băsescu spune că nu se poate apăra!? Mai mult, Traian Băsescu a recunoscut, astăzi, că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei în acest caz'', afirmă Sârbu.

El subliniază că demisia lui Traian Băsescu nu va aduce niciun beneficiu politic partidelor care acum guvernează România, ''pentru că actualul preşedinte nu mai contează în politică, dar este necesară pentru ca poliţiştii, procurorii şi judecătorii să poată face lumină în dosarul Băsescu-Bercea''.

''Ca urmare, consider că este necesar ca Traian Băsescu să îşi prezinte demisia şi să-şi ceară, în acelaşi timp, scuze românilor pe care a încercat să-i păcălească vreme de un deceniu că el reprezintă garanţia statului de drept. Am convingerea că cetăţenii acestei ţări nu un astfel de stat de drept îşi doresc, ci vor ca justiţia să fie cu adevărat independentă, iar clanurile interlope, care terorizează judeţe şi comunităţi întregi să fie destructurate. Cu Traian Băsescu la Cotroceni în continuare putem presupune că presiunile în justiţie vor continua. Vorbele sale goale sunt contrazise flagrant de acest incredibil dosar de corupţie la cel mai înalt nivel'', subliniază Sârbu. 

×
Subiecte în articol: ilie sărbu traian basescu bercea mondial