x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Circ la ministerul Energiei: „A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoțul”

Circ la ministerul Energiei: „A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoțul”

de Andreea Tiron    |    05 Dec 2022   •   13:52
Circ la ministerul Energiei: „A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoțul”
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a amânat conferința de presă pe care a convocat-o la ora 12.30, pe tema taxei solare, din motiv de .... George Simion. Liderul AUR a început să dea declarații jurnaliștilor prezenți de la pupitrul Ministerului Energiei: „A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoțul”

"Ce-a făcut astăzi George Simion este o bătaie de joc. Simion este o trompetă a lui Putin. A vrut să oprească această conferință pentru că anunțam embargoul asupra petrolului rusesc. România este pregătită, nu vom avea probleme. Carburanții sunt în stoc suficient. Nu avem probleme cu aprovizionarea", spune Virgil Popescu o oră mai târziu, după ce s-a asigurat că Simion a plecat.

După ce Popescu nu s-a prezentat la conferința la care invitase presa, George Simion a început să îl caute prin birourile din sediul Ministerului Energiei.

„Nu agresăm niciun funcționar. Întrebăm unde este ministrul și-l așteptăm la ușă. Dle ministru, haideți, că tot trebuie să ieșiți”, spune Simion.

El a fost invitat de un jandarm să părăsească instituția pentru că nu a respectate regulile circulației”, potrivit legii 61/1990.

„Sunt demnitar al statului român. Dacă dvs considerați că trebuie să mă luați cu forța, atunci așa să faceți. Dar eu am dreptul să stau aici, să spună dl. ministru ce e cu această taxă pe soare. Trebuie să dea explicații. Dl. ministru e atât de fricos, încât s-a închis în birou”, a spus liderul AUR.

"De ce se teme Popescu? A dat o ordonanță pe soare noaptea ca hoții! De ce s-a grăbit? Ne-a garantat că nu vor crește prețurile. Au crescut de zeci de ori. Cine să-l mai creadă? N-am instigat la nimic. Cetățenii româniei sunt ignorați de autorități. Nu sunt lăsați să intre nici măcar pentru o adeverință", întreabă Simion.

George Simion

 

 

×