x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sebastian Bodu revine în PNŢCD. Politicianul va candida din partea ţărăniştilor la europarlamentare

Sebastian Bodu revine în PNŢCD. Politicianul va candida din partea ţărăniştilor la europarlamentare

23 Mar 2014   •   13:47
Sebastian Bodu revine în PNŢCD. Politicianul va candida din partea ţărăniştilor la europarlamentare

Europarlamentarul Sebastian Bodu a anunţat, printr-un comunicat, că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European pe lista PNŢCD, el precizând că redevine membru al acestui partid după 20 de ani.

"Accept astăzi invitația PNȚCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, după mai bine de 20 de ani. Deși am strâns mai mult de 100.000 de semnaturi pentru care le multumesc din suflet celor care s-au implicat cu un entuziasm extraordinar în campania de susținere, un eventual mandat obținut de mine, ca independent, nu ar fi un proiect politic. Ar fi doar un job pe care l-aș face în mod onorabil, ca și până acum, aș putea doar să reprezint în mod onest alegătorii mei. Atât. Alături de un partid politic pot face însă mult mai mult. Mă pot implica în politica internă, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu inițiative care să schimbe ceva în România, în mod direct și nu doar prin intermediul Bruxelles-ului.

Voi alege să merg pe un drum nou, altul decat cel pe care merg toate celelalte partide politice deoarece am simțit că românii vor altceva. Marea lor majoritate s-au săturat de politicieni care astăzi se înjură, se diprețuiesc și se urăsc iar mâine se aliează fără nici cea mai mică remușcare, doar pentru ca poimâine să se întoarcă la înjurături, ură și dispreț. De aceea prezența la urne a ajuns la cote alarmant de scăzute fără ca actuala clasă politică să fie deranjată câtusi de puțin întrucât absenteismul nu este o amenințare. Întotdeauna vor exista găleți, adidași și pungi cu făină care să cumpere voturi.

Românii vor să fie reprezentaţi de oameni care au avut rezultate în cariera lor profesională, fie în mediul privat, fie în administrația publică. Dar și oameni care nu s-au compromis, oameni care și-au păstrat coloana vertebrală. O astfel de politică vrem astăzi să o punem în practică, o politică, o viziune care să combine verticalitatea lui Corneliu Coposu cu suflul nou adus PNȚCD-ului prin parteneriatul cu Iniţiativa România Liberală și, acum, prin implicarea mea și a altora care pot pune umărul la relansarea unui partid încărcat de istorie și tradiție, un partid ce merită să trăiască.

PNŢCD a rămas pe fundația lui Corneliu Coposu. Pe această fundație și pe doctrina populară se poate construi un proiect colectiv care sa atragă în jurul lui oameni noi, oameni necompromiși, oameni cu cariere solide, oameni care vor inițiative în care să creadă, oameni cu responsabilitate și curaj. Îi astept în PNȚCD pe toți cei care, în orice formă, vor o altfel de politică ce poate exista în România așa cum există în Germania, în Franța sau în Marea Britanie. În aceeași măsură îi aștept lângă mine pe toți militanții partidelor de centru-dreapta nemulțumiți de conducerea actuală a partidelor din care fac parte, oameni de bună-credință care simt că aleargă pentru o cauză pierdută sau pentru persoane care nu îi reprezintă. Oameni care își doresc o carieră politică bazată pe muncă și pe competență, nu pe interese de gaşcă", susţine Bodu, în comunicatul menţionat.


×