x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful statului, către Opoziţie: "Dacă vreţi să scăpaţi de mine, daţi-mi Constituţia!”

Şeful statului, către Opoziţie: "Dacă vreţi să scăpaţi de mine, daţi-mi Constituţia!”

de Monica Iordache Apostol    |    28 Iun 2011   •   21:00

Presedintele Traian Basescu a afirmat iar ca este dispus sa renunte la mai mult de un an de mandat, astfel incat alegerile prezidentiale sa se suprapuna cu cele parlamentare.

Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune tv, ca Romania va avea perioade cu alegeri in fiecare an. "Eu sunt abia acum la un an sI jumatate de mandat, pe cand guvernul e la sfarsit. Una este abordarea mea care abia am iesit din campanie, sI alta
a guvernului care abia intra', a declarat Basescu, la 10TV, explicand ca Guvernul nu e dispus "sa intoarca tara pe dos' inainte de alegeri. El a admis ca are "cereri indirecte' din partea Guvernului pentru a nu mai lua masuri noi. "Ei spus: stai frate sa facem alegerile! Pana cand? Daca stai sa faci alegerile, nu mai e timp pana la intrarea pe noul buget al UE. Ne va prinde iar cu o organizare adminstrativa improprie administrarii fondurilor', a declarat Basescu. El a spus ca este dispus sa renunte la o parte din mandat "atat cat este nevoie ca sa se suprapuna alegerile' sI ca nu intentioneaza sa candideze iar. "Hai ca nu sunt Iliescu dom'ne! Le consider doua (mandatele – n.r.)', a raspuns acesta la intrebarea moderatorului cu privire la eventuala lui intentie de a considera mandatul incomplet sI de a mai candida o data. Conditia pusa de seful stului este insa ca Opozitia sa-i sprijine proiectul constitutional. "Daca vreti sa scapati de mine, dati-mi Constitutia!', a spus presedintele.

×