x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Audieri in cazul Constantin Sava

Senat - Audieri in cazul Constantin Sava

13 Oct 2004   •   00:00

Angajatele Senatului acuzate de un cotidian central ca ar fi intretinut relatii sexuale cu secretarul general al institutiei, Constantin Sava, pentru a fi promovate in functii au fost ieri audiate de Comisia formata din vicepresedintele Senatului Zoltan Puskas si chestorul Ion Vela.

OANA STANCU

Atat Sava, cat si presupusele sale amante au negat acuzatiile. "Nu, nu am avut relatii cu domnul Sava. Acuzatiile sunt false, da. Nu am fost promovata de domnul Sava", raspunde sacadat o doamna trecuta de 40 de ani care isi gaseste refugiul in liftul care o duce la etajul 6 al Senatului, unde sunt majoritatea departamentelor tehnice. Urmatoarea audiata raspunde clar ca este sefa uneia dintre protagonistele articolului.

SI SOTIA. In scandalul sexual din Senat apare ca personaj si sotia lui Sava, in cele din urma. Doamna Sava si-ar fi facut studiile la Facultatea Hyperion, unde decan este Constanta Calinoiu, seul departamentului legislativ din Senat si actual secretar general interimar. Daca doamna Calinoiu a recunoscut ca i-a predat sotiei Sava drept constitutional si i-a dat nota opt, sotul Sava, intrebat in legatura cu locul studiilor sotiei, a raspuns: "E o greseala". Membrii Biroului Permanent al Senatului vor discuta astazi cazul Sava, in baza raportului pe care-l vor intocmi Puskas si Vela.

SUSPENDARE. Constantin Sava a fost suspendat din functia de secretar general saptamana trecuta, in urma dezvaluirilor din cotidianul Romania libera. El a sustinut atunci ca articolul este o "murdarie grosolana", anuntand totodata ca isi rezerva dreptul de a se adresa justitiei.

×
Subiecte în articol: politic sava