x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Chiulangiii isi cumpara masini

Senat - Chiulangiii isi cumpara masini

de Monica Iordache Apostol    |    24 Noi 2005   •   00:00

Desi se enerveaza la fiecare sedinta la care nu reuseste sa adune cvorumul de lucru, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a recunoscut senin ca nu are nici o evidenta a chiulangiilor si ca nici nu a facut vreun demers pentru a-i sanctiona, chiar daca vechiul regulament ii permitea acest lucru.
"Vom solutiona problema cand vom avea legea privind statutul parlamentarului. Acolo vom putea introduce sanctiuni pentru absentii nemotivati, adica sa li se taie indemnizatia daca lipsesc cinci zile consecutiv de la plen si trei de la comisii", a sustinut Vacaroiu. "Deocamdata nu avem solutii pentru sanctionarea lor, pentru ca noul regulament nu le mai prevede", a mai spus el. In perioada urmatoare prezenta va fi si mai subtire, 30 de senatori urmand sa faca deplasari "obligatorii" in strainatate.

In ciuda absenteismului, Vacaroiu a anuntat ca va fi deblocata licitatia pentru masini si ca, pana la sfarsitul anului, vor fi cumparati 1.000 de metri patrati de mocheta si mobila de 40.000 de euro.

×
Subiecte în articol: politic